Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

Radio Casbah

Justin Bua - The D.J

Στα πλαίσια της ανακωχής και της συμφωνίας περί καλής γειτονίας που συνήψαν οι δυο αντιμαχόμενες φυλές μας για το 2008 (και μόνο), η γνωστή και μη εξαιρετέα μαντάμ Τρολίτσαμανταμίτσα τρολ, αν προτιμάτε) είχε την ευγενή καλοσύνη να μου παραχωρήσει χθες το μικρόφωνο της ραδιοφωνικής της εκπομπής, η οποία εκπέμπει κάθε Τρίτη τα μεσάνυχτα από της συχνότητες του ιντερνετικού ραδιοσταθμού Casbah (τη συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όποιον γουστάρει καλή και ψαγμένη Indie pop/rock μουσική), δίνοντας μου έτσι την ευκαιρία και κάνοντας μου την τιμή να επικοινωνήσω τη μουσική μου και να συνομιλήσω με το φανατικό και απαιτητικό της ακροατήριο, τους Paperflower, WPLeftyboy, unlearn, Michael Sc κα (ανώνυμους ή κάποιους που μπορεί να ξεχνάω τώρα) Βρικολακαίοι οι περισσότεροι και από ότι κατάλαβα χαμουτζίδικης καταγωγής, κατά βάθος όμως είναι καλά παιδιά με υψηλή αισθητική και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν αξίζουν την προκατάληψη σας μόνο και μόνο επειδή είχαν την ατυχία να είναι από κει που είναι. Σε αυτό το σημείο οφείλω να σημειώσω ότι ΔΕΝ είναι όλοι οι Αθηναίοι Ζάχοι Χατζηφωτίοι – και αυτό πρέπει να καταστεί σαφές. Ισως να είναι πολλοί και με αυξητικές τάσεις, σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι όλοι. Οι βρικολακαίοι που αναφέρω πιο πάνω εκτός του ότι είναι ωραίοι τύποι είναι και αυτοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί και καλά θα κάνετε να τους ακούτε που και που. Η unlern νομίζω δεν έχει δική της εκπομπή, μπορείτε να βρείτε στο μπλογκ της όμως πολύ ωραίες μουσικές επιλογές. Και είναι και εκει-χάμουδανέζα, οπότε αναμείνατε ατμοσφαιρικά και όμορφα πράματα - ξενε τούτοι από τέτοια.

Για όσους ενδιαφέρονται ανέβασα τα 18κομμάτια του πρώτου και κανονικού σκέλους της εκπομπής συν το Mind Your Own Business – Delta 5 το οποίο για τεχνικούς λόγους χθες δεν μπόρεσα να παίξω!

Τα τραγούδια της εκπομπής βρίσκονται εδώ

Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

CD 2: Songs Evoking Easter Moods


Δύσκολο να πω οτιδήποτε τέτοιες μέρες πέρα από τις τυπικές ευχές. Όντας από αυτούς που βλέπουν το ποτήρι πάντα μισοάδειοιδίως όταν έχει αλκοόλ μέσα- το Πάσχα για μενα είναι ήδη τελειωμένη υπόθεση και δεν περιμένω την Ανάσταση για να νοιώσω ανάταση. Τελικά η προσμονή των εορτών είναι πολύ πιο συναρπαστική από την ίδια τη μέρα της γιορτής. Η οποία και αυτή σε τελική ανάλυση 24 ώρες κρατάει. Και τώρα ακούω στο ραδιόφωνο το ελ κλάσικο της Σαλλλονίκης και από τη μια δεν είμαι σίγουρος ότι θα ήθελα να πέσει ο μπαοκ στην Α2 –θα προτιμουσα να έπεφτε στο ποδόσφαιρο- αλλά και από την άλλη δε θέλω να χάσει η ομάδα μου. Σοφή πάντως η επιλογή των αρμοδίων να γίνει η τελευταία αγωνιστική Μ Βδομάδα. Κάποιααδέρφια μας τώρα θα θυμούνται ότι τέτοιες άγιες μέρες κάποτε παίζανε εκεί χάμου στο final four αλλά βρέθηκε κάποιος απίθανος Ιταλός και τους έφαγε το κοκορέτσι μέσα από το στόμα. Μέχρι να ανεβάσω το ποστ θα ξέρουμε τι θα έχει γίνει, παρόλα αυτά δεν πρόκειται να αλλάξω λέξη απ' ό,τι έχω γράψει μέχρι τώρα. Και όχι για την Καλαμαριά δε στεναχωρέθηκα καθόλου. Αυτή η ομάδα είναι για τη σουπερλιγκα τόση όχληση όση και οι μικρές ομάδες της Αθήνας. ΤέσπαΑν έχει το Πάσχα κάποια αξία για μένα είναι γιατί το έχω συνδυάσει με συγκεκριμένες διαθέσεις και μουσικές, και σε αυτό αναμφισβήτητα μεγάλο ρόλο παίζει η αναγέννηση (ωρε τι κράξιμο είχε ρίξει ο αρχιεπισκοπίξ όταν είπε κάτι τέτοιο παρόμοιο ο Κωνσταντόπουλος κάποτε) όταν της φύσης γύρω μας, την οποία, ελέω hangover, και πάλι δεν μπορώ να χαρώ. Οπότε αν έχω να μοιραστώ κάτι πιο ουσιαστικό μαζί σας πέρα από ανούσιες ευχές τις υπόλοιπες και πιο σκοτεινές μέρες της Μ Βδομάδας δεν είναι τίποτα άλλο από το δεύτερο μέρος των τραγουδιών του Πάσχα, όπως τα έχω ονομάσει εγώ. Γνωστά και διαχρονικά τα περισσότερα αλλά και ορισμένες καθαρά προσωπικές επιλογές.

Καλά κοκορέτσα!

Α ναι, φέτος θα βάλω κάτω τη ντροπή μου και παρά την ηλικία μου θα πάρω μια cool λαμπάδα με τον spiderman και όχι κάποιο απλό κερί. Όχι παίζουμε!!! Εσάς τι λαμπάδα σας έφερε ή θα σας φέρει η νονά σας; Πολύ θα ήθελα να μάθω!

Click here to download CD artwork if you have Nero Cover Designer
  1. Shack – Daniella
  2. Bonnie "Prince" Billy - Madeleine-Mary
  3. Antony & The Johnsons - For Today I Am A Boy
  4. The Tiger Lillies - Snake Skin Shoes
  5. Buck 65 - Cries A Girl
  6. Espers – Meadow
  7. Van Morrison - Beside You
  8. Neil Young - A Man Needs A Maid
  9. The Beatles - Eleanor Rigby
  10. Nick Cave & The Bad Seeds - The Weeping Song
  11. King Crimpson – Epitaph
  12. U2 - Wake Up Dead Man
  13. Sinéad O'Connor - You Made Me The Thief Of Your Heart

CLICK HERE TO LISTEN OR DOWNLOAD TRACKS


ΥΓ: Χεχε πάει και η Καβάλα!

Κυριακή 20 Απριλίου 2008

CD 1: Songs Evoking Easter Moods

Click here to download CD artwork if you have Nero Cover Designer

  1. Arman Méliès - Les Alizés
  2. The Divine Comedy - Lost Property
  3. PJ Harvey Feat. Thom Yorke - The Mess We're In
  4. Placebo - The Crawl
  5. Muse – Unintended
  6. Jeff Buckley – Hallelujah
  7. Tim Buckley - Pleasant Street
  8. Leonard Cohen – Suzanne
  9. Nick Drake - Three Hours
  10. Barry Adamson/Nick Cave - Sweetest Embrace
  11. Beck - Everybody's Gotta Learn Sometimes
  12. Moby Feat. Sinéad O'Connor – Harbour
  13. Grandaddy - So You'll Aim Toward The Sky

CLICK HERE TO LISTEN OR DOWNLOAD TRACKS

Κυριακή 6 Απριλίου 2008

Yes Logo

Λοιπόν, το πήρα απόφαση. Θα αλλάξω όνομα. Δεν ξέρω αν σας το έχω πει ποτέ, αλλά για το χρήμα είμαι ικανός να κάνω οτιδήποτε. Εκτός από το να δουλέψω βέβαια. Για μια χούφτα δολάρια θα μπορούσα να σκοτώσω ή να πουλήσω σκλάβο στη Σουηδική Αραβία τον καθένα από σας που με τιμά εδώ με την παρουσία του κι ας ξέρω κατά βάθος ότι όλοι σας (λόγω έτους εκεχειρίας δεν κάνω κανένα δηκτικό σχόλιο έναντι των s, των εκει-χάμου,της δημοσιόγραφου και των οπαδών του κοτοπούλου) ανεξαιρέτως είστε καλοί ,αξιόλογοι και νοικοκυραίοι ανθρώποι και στην πραγματικότητα δε σας αξίζει τέτοια τύχη. Επειδή όμως τέτοιες ευκαιρίες δεν παρουσιάζονται εύκολα στη ζωή, αποφάσισα να κάνω κάτι πολύ πιο απλό και καθόλα νόμιμο βεβαίως-βεβαίως. Σκέφτηκα λοιπόν να αναζητήσω χορηγό και να αντικαταστήσω την παρένθεση που συνοδεύει το μπλογκικό χριστιανικό μου όνομα, δηλαδή το “(aka gang)”, με την επωνυμία του χορηγού. Θα μπορούσα, για παράδειγμα να λέγομαι bidibis adidas, bidibis JPMorgan ή ενδεχομένως και Johnny bidibis Walker. Ήδη, πρέπει να σας πω, ότι στην πραγματική ζωή από προχθές, είμαι καταχωρημένος στα δημοτολόγια και σε όλα τα επίσημα αρχεία του κρατους γενικά ως Coca-Cola Zero. Φυσικά και δεν προσδοκώ ότι με τη μετονομασία μου σε Coca-Cola Zero θα λύσω τα οικονομικά μου ζητήματα για τα επόμενα χίλια χρόνια για αυτό και αποτείνομαι σε σας ζητώντας να με βοηθήσετε να συνάψω μια νέου τύπου διαδικτυακή συνεργασία, η οποία θα μου αποφέρει πολύ περισσότερα χρήματα. Αν λοιπόν κάποιος από σας σχετίζεται με κάποιο τρόπο με μια επιχείρηση, εταιρία, όμιλο επιχειρήσεων, διεθνή οργανισμό, ίδρυμα, ΔΕΚΟ ή οτιδήποτε, ή γνωρίζει, τέλος πάντων, κάποιον άλλο που θα ήθελε να διαφημιστεί μέσω εμού, τον παρακαλώ θερμά να υποβάλει στο πεδίο των σχολίων πρόταση μετονομασίας και χρηματική προσφορά προκειμένου να συζητήσουμε τους όρους συνεργασίας.

Πριν μπείτε όμως στον κόπο να κάταθεσετε οποιαδήποτε πρόταση σας προειδοποιώ ότι uncool ονόματα ή προϊοντα και υπηρεσίες, ανεξάρτητα από το αν το όνομα τους είναι cool, θα απορρίπτονται χωρίς δεύτερη κουβέντα. Για παράδειγμα, αν λέγεστε Φυρογένης, Σαράφης από τα Τρίκαλα, Μπρακούλιας, χρώματα Berling, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Βουλκανιζατέρ ο Βάγγος ή κάτι τέτοια άλλα φαιδρά να ξέρετε ότι δεν έχετε πολλές ελπίδες. Απορριπτέες είναι επίσης όλες οι s επωνυμίες (αυτό μας έλειπε άλλωστε), η pepsi καθώς και όλες οι ανταγωνιστικές φίρμες προς την Αδιδας. Όσο για τους αντιπροσώπους αυτοκινήτων θα πρέπει να γνωρίζουν πως αν θέλουν να προβληθούν μέσω ημών, δεχόμαστε να χρησιμοποιήσουμε ΜΟΝΟ το όνομα της εταιρίας που αντιπροσωπεύουν και όχι το δικό τους. Αν φερ’ ειπείν λέγεστε Ψιψίκας εμείς τότε θα ονομαζόμαστε Renault. Cool προτάσεις όπως McDonalds, Mastercard, HP, ΔΟΛ και γενικώς τέτοια πραματάκια που σε ανεβάζουν στην υπόληψη των άλλων είναι ιδιαίτερα εκτιμητές.

Να μην ξεχάσω επίσης ότι δια ροπάλου απαγορεύεται οποιαδήποτε ονομάζεται Naomi Klein καθώς και οι συγγενείς της μέχρι 13ου βαθμού.

Αφού καταλήξουμε σε όνομα θα ζητήσω από τους πιο καλλιτεχνίζοντες φίλους μου να μου φτιάξουν και ένα ωραίο logo. Εννοείται ότι το καλύτερο θα επιβραβευθεί αμυδρότατα, οπότε αρχίστε τις προετοιμασίες από τώρα, διότι ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός και ανελέητος.