Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

Radio Casbah, Part 2

Και η συνέχεια...

16 Paul Weller - Push It Along

17 American Princes – Auditorium

18 Los Campesinos! - 2007, The Year Punk Broke (My Heart)

19 The Last Shadow Puppets - Standing Next To Me

20 Sloan - Cheap Champagne

21 Shearwater – Rooks

22 Rasputina - 1816, The Year Without a Summer

23 Captive State – Mona

24 Iron & Wine - Boy With A Coin

25 The Mountain Goats - San Bernardino

26 Remate –Dinosaurs

27 Van illa Swingers - Goodbye Lennon

28 Silje Nes - Giant Disguise

29 Joan As Police Woman - To America

30 Emily Loizeau - Je Suis Jalouse

JUST CLICK HERE

Librarian - My Morning Jacket

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

Rock The Casbah, Part 1


Επειδή τα τραγούδια που παίχτηκαν ήταν πολλά και δεν υπάρχει χρόνος ούτε εγώ να τα ανεβάσω όλα, αλλά ούτε και εσείς να τα κατεβάσετε, ανεβάζω σήμερα τα μισά και τα υπόλοιπα στη συνέχεια.

01 DiskJokke - Folk I Farta
02 Portishead - We Carry On
03 Kelley Polar - Rosenband
04 The Kills - Tape Song
05 These New Puritans - Numerology AKA Numbers
06 Neon Neon - Trick For Treat
07 The Long Blondes - Century
08 Paris Motel - Three Steps
09 Subway - Paris
10 Dengue Fever - Tiger Phone Card
11 Elbow - An Audience With The Pope
12 My Morning Jacket - Librarian
13 Alela Diane - The Pirate's Gospel
14 Envelopes - Boat
15 Tapes 'n Tapes - Anvil


CLICK ON THE PLAYLIST ABOVE TO LISTEN TO THE RADIO SHOW

My picks appear in red colour

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

Africa

Τα eura και οι αηδίες μας τέλειωσαν, καιρός να βάλουμε τα κεφάλια μέσα και να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για το Άφρο, γιατί αν το αφήσουμε την τελευταία στιγμή, όπως κάνουμε πάντα, και πάλι θα τα κάνουμε… περιττώματα μπαμπουίνου προσβεβλημένου από έμπολα!

Ντάλα καλοκαίρι λοιπόν με τη μουσική βιομηχανία να ρίχνει έναν μεσημεριανό υπνάκο –σπάνια κυκλοφορούν πολύ αξιόλογες δουλειές τέτοια εποχή- ίσως είναι η κατάλληλη περίοδος να παρεκκλίνουμε λιγάκι από τα συνηθισμένα μας ακούσματα και να ακούσουμε κάτι διαφορετικό, κάτι πιο δροσερό και εξωτικό. Πολλοί τέτοιο καιρό το ρίχνουν στη Reggae, στο μάμπο, τη σάμπα, τη ρούμπα, τη σάλσα και σε διάφορες άλλες τέτοιου τύπου λάτιν χαριτωμενιές. Εμένα πάλι φέτος μου ήρθε να το ρίξω στην Αφρικάνικη μουσική. Και όταν λέμε Αφρικάνικη εννοούμε αυτή που είναι κάτω από τη Σαχάρα, καθώς αυτή που είναι από πάνω, είναι άλλου μουεζίνη κοράνιον! Αφορμή να ανασκαλίσω παλιές αφρικάνικες μνήμες και να ψαχτώ ελαφρώς με πιο πρόσφατες κυκλοφορίες αποτέλεσε η συλλογή The Very Best Of Ethiopiques, η οποία κυκλοφόρησε πέρσι και περιέχει μουσικές –δημοφιλείς στη χώρα της ανατολικής Αφρικής, άγνωστες μέχρι πρόσφατα στο δυτικό κόσμο όμως- από την περίοδο λίγο πριν και μετά την πτώση του Αυτοκράτορα Χαιλέ Σελασιέ Α΄ (ναι αυτός ευθύνεται που τα παιδιά μας σήμερα ακούνε Bon Marley και καπνίζουν χασίς!). Μια αναπάντεχα ευχάριστη μουσική εμπειρία με τους Αιθίοπες αντίζηλους των ηρώων της R&B και της Jazz των 60ς και 70ς την οποία συνιστώ ανεπιφύλακτα σε πολλούς από εσάς. Όχι όμως και σε όλους!

Παρακάτω παραθέτω δέκα κομμάτια σκόρπια από όλη την Αφρικανική ήπειρο για να διαλέξετε εσείς ποια περιοχής μουσική σας πάει καλύτερα. Της περιβόητης δυτικής με τα Μαλιά και τις Σενεγάλες, η Ανατολική με την Αιθιοπία ή η Νότια Αφρική με το Μουντιάλ και τον Μαντέλα;

Tesfa Maryam Kidané -Heywete
Tlahoun Gèssèssè (With The Police Orchestra) - Sema
Udokotela Shange Namajaha - Awungilobolele
Salif Keita - Mandela
Ry Cooder & Ali Farka Touré - Soukora
Bassekou Kouyate - Bassekou
Amadou & Mariam - Sénégal Fast Food
Tinariwen - Assouf
Youssou N'Dour - Birima
Manu Dibango - Big Blow


Πατήστε πάνω στα τραγούδια and you know ;-)

Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

Αφιερωμένο λοιπόν στην Xtna! Hola, Hola...

Xtna είπε «Hola και όλε! Τελικά όπου πάω φέρνω γούρι, η Ισπανία το πήρε, και εγώ όπως και το 2004 αντί να βγω έξω να το κάψω καθόμουν και διάβαζα με κόρνες και κροτίδες να μου παίρνουν τα αυτιά. Και με έπιασαν τα υπαρξιακά μου: εγώ και στο επόμενο Euro πάλι θα διαβάζω; Τέλος πάντων, το καλό της υπόθεσης είναι ότι θα γυρίσει ο κάθε blogger στον πάγκο του, να διαβάσουμε και καμιά φιλοσοφία :Ρ»

Πάει καιρός τώρα που σκεπτόμουν να αφιερώσω ένα ποστ στην xtna με θέμα που να σπανιολίζει, αλλά ένεκα του ότι τα ισπανικά πράγματα δεν τα κατέχω καλά και δεν πρόκαμα να ψαχτώ, το άφηνα στην άκρη. Έλα όμως που έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα και με αφορμή το Euro δε μπορώ άλλο να το καθυστερώ, για αυτό το λόγο, έστω και βιαστικά και πρόχειρα, αυτό το ποστ το αφιερώνω στην xtna! Μπράβο και σε εσένα xtna μπράβο, και στην Ισπανία σου που το πήρε με την αξία της, αποδίδοντας μάλιστα πολύ καλό ποδόσφαιρο. Και λέω μπράβο σε σένα γιατί είχες την τύχη (να μην πω καμία άλλη λέξη και παρεξηγηθώ…) να βρίσκεσαι επί δύο συνεχόμενες διοργανώσεις σε χώρες οι οποίες κέρδισαν το euro, ζώντας έτσι από κοντά όλο αυτό το μαγικό κλίμα και την ατμόσφαιρα του πανηγυριού και της κραιπάλης. Εδώ η ξενέρα μετά το 2004 ήταν τεράστια! Και πίστεψε με πολύ άνετα άλλαζα τη ζωή μου με τη δική σου και ας παραπονιέσαι ότι είχες διάβασμα και άλλα τέτοια πράγματα πεζά. Γιατί εγώ στη θέση σου και δε θα διάβαζα αλλά και θα ήμουν γνωστός στην πατρίδα ως ο «Bidibis o Πιεϊτσντίς»! Και δεν υπάρχει λόγος να σε πιάνουν τα υπαρξιακά σου για το διάβασμα, διότι εφόσον επέλεξες τον δύσβατο δρόμο του διδακτορικού, ξέρεις ότι όχι μόνο και στο επόμενο euro διαβάζεις αλλά και εις τον αιώνα τον άπαντα. Αμ πώς νομίζεις πως έγινε πρώτο όνομα η Αρβελέρ; Άσε βέβαια που δεν σε πολυπιστευω ότι σκοτωνόσουν κιόλας στο διάβασμα, διότι από ότι κατάλαβα από τα τελευταία σου ποστ αυτόν τον Ιούνιο, το κάψατε το πελεκούδι! Εμείς βεβαίως σου ευχόμαστε να περάσεις υπέροχα το υπόλοιπο του καλοκαιριού και γενικά καλό κουράγιο και καλές επιτυχίες με τα διαβάσματα και τα διδακτορικά σου. Εσύ με τη σειρά σου, αν θες, έτσι για να μαθαίνουμε πώς αντιδρούν σε τέτοιου είδους επιτυχίες οι άλλοι λαοί αλλά και να αναπολήσουμε λίγα από τα περασμένα μεγαλεία, μετάφερε μας λίγο από το κλίμα των τελευταίων ημερών στην Ισπανία, απαντώντας στις παρακάτω ερωτήσεις:

-Στην τελετή εορτασμού του έπους της Βιέννης στο Πανμαδρίτειο στάδιο τι λόγο απηύθυνε στον αλαλάζοντα όχλο ο αρχιεπίσκοπος Μαδρίτης και πάσης Ισπανίας;

-Το μόριο του matador είναι πιο βαρύ από του τσολιά;

-Οι Ισπανοί έψαλλαν το «δε θα γίνεις Ισπανός ποτέ, Αλβανέ, Αλβανέ»; «Καταλανέ», μήπως;

-Ο νομάρχης Βαρκελώνης ζήτησε η υποδοχή των πρωταθλητών Ευρώπης να γίνει στη Βαρκελώνη αντί του Μαδριτοκεντρικού κράτους;

-Κατά τη διάρκεια του τελικού γιατί οι κάμερες εστίαζαν στον Θαπατέρο και στο βασιλικό ζεύγος και όχι στον Γκαγκάτση της Iσπανίας, όπως είχε γίνει με μας το 2004;

-Μετά από τέτοια εθνική ανάταση, οι Καταλανοί εξακολουθούν να είναι κοντοί;

-Μου χρωστάς δυο ζευγάρια camper – το ξέχασες αυτό;

Φίλε Basik και σε σένα θα ήθελα να αφιερώσω ένα ποδοσφαιρικό ποστ και να σου κάνω παρόμοιες ερωτήσεις αλλά εσείς έχετε κερδίσει πολλά κύπελλά – οπότε δεν το έχετε ανάγκη.