Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2007

"Αν οι εκλογές άλλαζαν τον κόσμο, θα ήταν παράνομες" Part 1

Έρευνες των τελευταίων ετών δείχνουν ότι πολλοί συμπολίτες μας είναι απογοητευμένοι από την πολιτική ζωή του τόπου, εκφράζουν την απαισιοδοξία τους για το μέλλον και δηλώνουν πως δεν εμπιστεύονται κανέναν πολιτικό γιατί «όλοι είναι ίδιοι» και «δε νοιάζονται για το λαό αλλά μόνο για το δικό τους συμφέρον και την τσέπη τους». Καίτοι ακραίες οι θέσεις αυτές, τη δυνατότητα των πολιτών να εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για την εξουσία δημόσια και ανενδοίαστα, τη βρίσκω ως ένα σημάδι απόλυτης δημοκρατικής υγείας και μια ένδειξη ότι το πολίτευμα μας βαδίζει σωστά. Ίσως να μην το έλεγα αυτό αν δεν ήξερα ότι τα ίδια ακριβώς πράγματα λένε και πολίτες άλλων δυτικών χωρών με μεγαλύτερη δημοκρατική παράδοση από μας και με σαφώς πολύ πιο ισχυρές οικονομίες. Η απάθεια και η μεγάλη αποχή στις εκλογές σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία, νομίζω ότι επιβεβαιώνουν τους άνωθεν ισχυρισμούς μου. Και συ αναρωτιέσαι: «Γιατί ρε Άγγλε πιστεύεις ότι οι πολιτικοί δεν ενδιαφέρονται για σένα όταν έχεις ένα από τα υψηλότερα βιοτικά επίπεδα και ζεις σε μια χώρα με σταθερό πολίτευμα απολαμβάνοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και προνόμια;». Μια απάντηση ίσως είναι ότι με την άνοδο του βιοτικού επιπέδου αυξάνονται και οι απαιτήσεις ενώ η μη άμβλυνση των ανισοτήτων δημιουργεί στα μεσαία και χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα φθόνο και ζήλια για τους πιο πλούσιους και ισχυρούς γείτονες, φίλους, νεόπλουτους παλαιόπλοτους, αριστοκράτες, πολιτικούς, επιχειρηματίες κτλ.. Παρότι η Ελλάδα υστερεί σε πολλά σε σχέση με τις χώρες του Δυτικού κόσμου, εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι έχουμε ένα από τα καλύτερα πολιτεύματα του κόσμου και τυχερός είναι όποιος γεννιέται σε τούτον τον τόπο εδώ. Και αναμφισβήτητα προτιμώ αυτή την (ψευτο)γκρινιάρικη και περιφρονητική στάση των Ελλήνων για την πολιτική παρά εκείνη των τριτοκοσμικών χωρών που λατρεύουν τους ισόβιους δυνάστες τους σαν θεούς και κλαίνε και οδύρονται πίσω από τα φέρετρα τους, όταν ψοφάνε (sic), ωσάν να ήρθε η συντέλεια του κόσμου ή έχασαν κάποιο πολύ προσφιλές τους πρόσωπο. Λέγοντας αυτά στο μυαλό μου έρχονται εικόνες από τις κηδείες των τέως τυράννων της Συρία και της Β. Κορέας. Το ίδιο περίπου μου θυμίζει και η περίπτωση Αραφάτ αλλά αυτών δεν τον θεωρώ τύραννο αλλά ούτε και τον προσκυνώ σαν θεό όπως η Σακοράφα και πολλοί άλλοι συμπατριώτες μας.



Η αλήθεια είναι ότι το παραπάνω κείμενο δεν αποτελεί παρά μόνο έναν σχετικά άσχετο πρόλογο του κυρίως θέματος αυτού του ποστ, το οποίο είναι «η ψήφος διαμαρτυρίας», αλλά βλέποντας ότι ήδη έχω γράψει πολλά θα συνεχίσω αύριο ή μεθαύριο.


Επιπλέον στόχος των δύο αυτών ποστ –τα οποία βεβαίως πρέπει να λογίζονται ως ένα- είναι να βοηθήσω τους αναποφάσιστους να ψηφίσουν σωστά και να μεταπείσω αυτούς που ήδη έχουν αποφασίσει, αλλά έχουν κάνει τη λάθος επιλογή ;-)

Έπεται συνέχεια…

19 σχόλια:

basik-ly είπε...

Δεν ξέρω πόσο νόμιμες είναι οι εκλογές όταν τα δύο μεγάλα (κυρίως) κόμματα εξαγοράζουν απροκάλυπτα ψήφους ναυλώνοντας αεροπλάνα και μεταφέροντας δωρεάν τους πιστούς τους στη μητέρα-πατρίδα...

(Πολλά γααβββ, γαααββββ ακούγονται τελευταία στα αεροδρόμια.)

Επίσης, σε ένα κράτος όπου οι εκλογές θεωρούνται υποχρεωτικές, ο αποκλεισμός του μισού πληθυσμού που ζει εκτός συνόρων λόγω ανικανότητας των αρχών που δεν έχουν καταφέρει να θεσπίσουν την επιστολική ψήφο, είναι τουλάχιστον σκανδαλώδης.

trol είπε...

Μη σκιάζεσαι basik, καλά πάμε, σε κάποιες τετραετίες θα ψηφίζουμε και εμείς online και αν μένεις στην αυστραλία θα στέλνεις ίμειλ στο embassy να σου στείλουν τον κωδικό σου και θα ψηφίζεις από το σπίτι σου ωραία και καλά, βέβαια πάει το τζάμπα ταξιδάκι με την ολυμπιακή, όποιος την θυμάται όταν ήταν από τις τελευταίες που επέτρεπαν το κάπνισμα μέσα και το σκηνικό καφενείου και τον χαβαλέ που είχε, δεν αλλάζεται με τίποτα, εγώ λυπάμαι βέβαια που αλλάζουν τα πράγματα γιατί ψηφίζω εκεί που μένουν οι γονείς μου και είμαστε σταμπαρισμένοι και επειδή είμαστε στα τελευταία ονόματα μας έβαλαν σε άλλο, πολύ μικρό τμήμα και είμαστε λίγοι και όλοι ξέρουμε τι ψηφίζει ο άλλος, οπότε αν ρίξω πχ οικολόγους (για τη θέση που πηραν για το μακεδονικό και μόνο) όλοι θα ξέρουν ότι αυτή που παραστράτησε ήταν η τάδε του τάδε γι αυτό και ο πατέρας μου σαν καλός πατέρας που είναι μου είπε να μην κάνω βλακεία ας ρίξω τουλάχιστον άκυρο να νομίζουν ότι το λάθος το έκανε καμιά γιαγιά μου (που να κάνει λάθος βέβαια αυτή, 400 τα έχει αλλά τεσπα), οπότε το δικό μας κόμμα που κάναμε (ΦΑΚΚ) δεν θα μπορέσω να το ψηφίσω αλλά δεν πειράζει έχει χαβαλέ γιατί μετά βγαίνεις έξω και βλέπεις τον κάθε άσχετο που δεν έχεις δει εδώ και 4 χρόνια και είναι πολύ ωραία γιατί όλοι ξερουν τι ψηφίζει ο άλλος και μαλώνεις με όποιον θες και εγώ το παίζω ιστορία και λέω τι γίνεται στο εξωτερικό :p ....τι να πω, βέβαια αρνιά πια δεν ψήνουμε, και κρίμα γιατί ήμουν πολύ μικρή για να το χαρώ όταν ψήναμε, και οι άλλοι από το άλλο κόμμα κρύβονταν στα σπίτια και κλειδαμπαρώνονταν, και εγώ χαιρόμουν, ειδικά για κάποιους που με κυνηγουσαν όταν στο δημοτικό πήγαμε το βράδυ και κολλήσαμε μια αφίσα του άλλου κόμματος στα σπίτια μερικών...ναι σαφώς είναι πιο δημοκρατικά τώρα, το κόμμα που τελικά θα ψηφίσω δεν θα βγει, δεν σημαίνει ότι θα παω να κλειστώ μέσα, σιγά μην σκάσω, αλλά το βλέπω και στις μεγαλύτερες ηλικίες, όταν ρώτησα για πλάκα τον φάδερ και πάλι τι θα ψηφίσει και μου είπε ότι μάλλον θα ρίξει άκυρο και δεν έκανε πλάκα, κατάλαβα ότι αν αυτός που ήταν πριν χρόνια και καλά οργανωμένος και μέσα στο κόμμα, ευτυχώς απηυδισε και δεν έγινε κανένα κομματόσκυλο, αλλά όχι με την υπεροψία του 'δεν ασχολούμαι', ασχολείται και ενημερώνεται και πολύ, αλλά καταλήγει στον τίτλο που έβαλε ο μπιριμπίρης ότι οι εκλογές δεν θα αλλάξουν τον κόσμο και μάλλον αυτό θέλει να εκφράσει ρίχνοντας άκυρο και όχι το 'όλοι είναι ίδιοι', δεν είναι. Επειδή όμως μας πιάνει και κάποιος εγωισμός αλλά και επειδή καταλήγουμε μέσα μας κάπου πολιτικά, νομίζω ότι ούτε εγώ, ούτε αυτός θα ρίξουμε άκυρο, αλλά ούτε πρόκειται να μου πει, ούτε να του πω, τι έγινε τελικά, ε αυτό δεν είναι απάθεια, έτσι πρέπει να είναι. Σαφώς πιο δημοκρατικά και κουλ τα πράγματα.

Για το μακρινάρι, blame biribiris που με έβαλε στο προεκλογικό κλίμα.

Ω, έχω κι άλλα να πω :)

bidibis είπε...

Basik πρώτον χαίρομαι που σε ξαναβλέπω μετά από πολύ καιρό και δεύτερον συμφωνώ μαζί σου.

Τώρα ας μη μιλάμε για επιστολική ψήφο γιατί εδω έμενα δε μ'αφηναν να ψηφίσω επειδή το διαβατήριο μου είχε λήξει πριν ένα μήνα και με ανάγκασαν να πάω να βγάλω καινούρια ταυτότητα. Σε διαβεβαιώ ότι είναι όντως αδιάτρητο το ελληνικό εκλογικό σύστημα αλλά αυτή η σχολαστικότητα και η τυπολατρία που έχουν για την εξακρίβωση των στοιχείων του ψηφοφόρου είναι για γέλια και για κλάματα. Όσο για να βγάλεις καινούρια ταυτότητα ή διαβατήριο δε χρειάζεται να σου πω τι βάσανα πρέπει να περάσεις γιατί προφανώς θα ξέρεις.

@ Τρολολο

Πωπω λογού που είσαι συ. Φαντάζομαι στη δουλεία όλη μέρα στο μπουρου μπούρου θα είσαι. Θα έχουν απηυδήσει οι συνάδελφοι σου.

"γιατί ψηφίζω εκεί που μένουν οι γονείς μου και είμαστε σταμπαρισμένοι"

Τελικά είσαι ή δεν είσαι s; Ψηφίζεις ή δεν ψηφίζεις στην Κ;

Με 'εχεις μπερδέψει πια. Εϊσαι καθαρόαιμη ή από επιλογή s; Έχει διαφορά το ένα με το άλλο

Τελικά είσαι ή δεν είσαι πασοκτσού; χαζή ερώτηση γιατί εκεί όλοι χουντοβασιλικοί είστε.

Και εν κατακλείδι: αυτό ο biribiris, που συχνά αναφέρεις τον τελευταίο καιρό, ποιός είναι;

τρέχει τίποτα μαζί του;

trol είπε...

Μπα, δεν μιλάω καθόλου, kenny με φώναζαν στην παρέα.

Όχι δεν είμαι s. Μένω εδώ απλώς τα τελευταία 2-3, ελπίζω όχι παραπάνω, χρόνια, πως περνάνε...

Από χθες το βράδυ επίσης ανήκω στους αναποφάσιστους.

Το biribiris πάρτο απόφαση rolls better than bidibidis, so i ll stick to that.

bidibis είπε...

@ Oh my god i wanna kill kenny, me bastard

ώστε με δουλεύεις τόσο καιρό... και χανω πολύτιμη ενέργεια μαζί στον αγώνα κατά των s. Bεβαίως κακοί δεν είναι μόνο s αλλά και αυτοί που τελούν υπό την υποχθόνια επιρροή τους.

Το κοινωνικό σύτημα της Κ είναι σαν της αρχάιας Σπάρτης σχεδόν. Είναι οι κανονικοί s και όλοι οι άλλοι, οι ημι-s δηλαδή, που, συνειδητά ή ασυνείδητα τάσσονται στο πλευρό των καθαρόαιμων και εκτελούν πειθήνια τις εντολές τους, που ως γνωστόν, σκοπό έχουν τον αφανισμό των eors προκειμένου να εγκαθιδρύσουν μια μονολιθική παγκόσμια s επικυριαρχία με τη συνδρομή των δυνάμεων του κακού, οι οποίες παρεμπιπτόντως είναι αδιαίρετες και ομοούσιες με τους you-know-whos.

Η προσπάθεια τους κρατάει χρόνια όμως εμείς αντιστεκόμαστε και στεκόμαστε στο πλευρό όλων των ζώων όντων που οι s προσπαθούν να εντάξουν στις υπηρεσίες τους.

Με της προωθημένης νανοπουλοτεχνολογίας γνώσεις που διαθέτουν εδώ και τόσο καιρό προσπαθούν να εμφυτεύσουν στα σώματα των ανθρώπων νανοπουλομικροτσιπάκαι προκειμένου να ελέγχουν και να κατευθύνουν όσες πιο πολλές συνειδήσεις μπορούν.

Πολλά έχουν ακουστει για εμφυτεύματα στις εκπομπές του Χαρδαβέλα, τα οποία υποτίθεται ότι τα βάζουν οι εξωγήινοι. Στην πραγματικότητα για όσους δε γνωρίζουν, οι μυθολογία περί κακών εξωγήινων είναι μιά άλλη μεγάλη συνομωσία των s.

Οποιοσδήποτε χρειάζεται βοήθεια μπορεί να απευθυνθεί σε μένα προσωπικά

bidibis είπε...

Α ναι, και αν με ξαναπείς "biribiris" ή "bidibidis" θα σου κάνω μήνυση στο εφετείο Λάρισας.

Είναι γελοίο να με κοροϊδευει ένα υποκείμενο που διάλεξε για όνομα ένα γλοιώδες και σιχαμερό τέρας. Αυτό μάλλον αποκαλύπτει πολλά από τα ημι-s στοιχεία του χαρακτήρα σας.

trol είπε...

oh come on είναι δυνατόν να σε έλεγα ποτέ bidibi +bi +di +bi whatever? that s my point, it is impossible

biribiris just comes easier then, δεν ξέρω μια χαρά κόλλησε τώρα, μη μου το αλλάζεις γιατί τα brain cells mou cannot handle so much info

bidibis είπε...

κακια

Τελικά δε μου είπες σε ποια κατηγορία s ανήκεις

Προφανώς βαρέθηκες να διαβάσεις το σχόλιο πάνω από αυτό για το μπιχλιμπίδι ή όπως αλλιώς το λες

Εσένα αφορά, αν δεν το κατάλαβες

trol είπε...

μια φίλη μου δούλευε το καλοκαίρι σε ένα μαγαζί που πουλούσε ρούχα, περνούσα να τη δω, και μια μέρα ήταν μια κυρία δοκίμαζε το μισό μαγαζί τελικά πήρα κάτι, και λέει στη φιλη μου να της το κρατήσει, βεβαίως λέει η φίλη μου, το όνομα σας παρακαλώ?

- δεν με ξέρεις?!?!, λέει η κυρία

χεχεχε τι γέλιο που είχε, αυτήν που λες επάνω ήταν

για το κοινωνικό σύστημα σχεδόν συμφωνώ, στα είχα γράψει σε ένα ίμειλ που σου είχα στείλει, όταν έψαχνα σπίτι (ακόμη δεν βρήκα)

trol είπε...

omg δεν ξέρω σε ποιό ποστ να πρωτοσχολιάσω και τι να πρωτοδιαβάσω

trol είπε...

ok continuing here

πριν το ξεχάσω τα τρολ δεν είναι όλα τέρατα και γλοιώδη, σιχαμερά, κτλ, στη φοτο έχω ένα hulder trol

στο νομό ...μας (μπρρρρ) ψηφίζω

όχι δεν παίζει λευκό ή άκυρο, γιατί θα πάω και συμφωνώ με αυτά του τελευταίου ποστ, αφούθα παώ θα ψηφίσω κιόλας

αλλά...δεν ξέρω, δεν μπορώ να αποφασίσω...for hell s sake, ούτε που τους ξέρω τους βουλευτές, θα μου πεις τώρα θυμήθηκες, αν δεν ασχολείσαι, ε ναι δίκιο θα έχεις

bidibis είπε...

άρα δεν είσαι s!

Γιά με κασμερεύεις; Ή απλώς εργάζεσαι για αυτούς προωθώντας τα συμφέροντά τους;

Με έχεις μπερδέψει

"αυτήν που λες επάνω ήταν"

Ποια καλέ; Δεν ανέφερα κανένα όνομα

bidibis είπε...

ψηφισε τα δικά μας τα παιδιά που είναι λεβέντες

Το Λαζαράκο και τη Βετούλα

Εγγύηση σε μιλάω.

Τώρα μιλά ο Λάζος και τον ακούω από το μπαλκόνι

Και ο Παπακ είναι καλώς. Κι μην ακούς που λένε ότι είναι s, ψέματα λένε

trol είπε...

παπακ έλεγα είναι η αλήθεια

τον λάζο και την βέτα δεν τους ξέρω :/

bidibis είπε...

Ο λαζος και η βετα είναι eors

O πρώτος είναι 18 χρόνια βουλευτής και διετέλεσε και υφυπουργός αμύνης

Γιατί νομίζεις η μιση Κ πήγαινε στην αεροπορία;

trol είπε...

μπα καταλήξαμε παπακ, να φύγει κι αυτός ο πονοκέφαλος, τους εούρδες δεν θα τους ψηφίσω

τι με νοιάζει εμένα η αεροπορία, λες και έχω να ξεπροβοδίσω κανέναν γκόμενο για φαντάρο, αυτό μας έλειπε τώρα

bidibis είπε...

ρε συ δυο σταυρούς βάζουμε φέτος

ωωωωωω βάλε κι έναν δικό μας να βρούμε χαϊρι

trol είπε...

αν βάλω ένα είναι άκυρο? (σοβαρή ερώτηση είναι αυτή)

bidibis είπε...

όχι δεν είναι ακυρο

Και κανένα να μη βάλεις πάλι δεν είναι άκυρο.

Είναι ψήφος στρατηγικής. Αν θέλεις κάποιον διακαώς να βγει κάποιος συγκεκριμένος βάζεις μόνο ένα σταυρό.