Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2007

Μπεκρούλιασμα



Το παραπάνω βίντεο αναφέρεται στα πλεονεκτήματα και στα μειονεκτήματα της λήψεις ναρκωτικών ουσιών και σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ευσυνείδητοι γονείς των οποίων τα τέκνα τους ανακοίνωσαν για πρώτη φορά την απόφαση τους να πειραματιστούν με τα ναρκωτικά. Εδώ μπορείτε να δείτε και την Αμερικάνικη εκδοχή του βιντέου.

Ελλείψει κάποιου αντίστοιχου εκπαιδευτικού βιντέου για το αλκοόλ αποφάσισα να καλύψω αυτό το κενό με ένα ποστ, το οποίο αποτελεί τη διδακτορική μου διατριβή πάνω στις σχέσεις αλκοόλ, γονέων και τέκνων και πρωτοδημοσιεύτηκε στις 5 Μαρτίου 2006 σε ένα από τα πρώτα μου πειραματικά μπλογκς, που δε θυμάμαι καν που στο διάολο βρίσκονται.

Αυτό που θυμάμαι είναι ότι το εν λόγω ποστ προκάλεσε τεράστια εντύπωση στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές! Παρότι πέρασε πάνω από ένας χρόνος από τότε που είχε γραφτεί εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρο και διαχρονικό. Ο τίτλος του ήταν «μπεκρούλιασμα» και είχε ως εξής:

Η έννοια των όρων « μεθυσμένος» και « μέθυσα» μπορεί να αποδοθεί με μια πληθώρα λέξεων και περιφράσεων όπως: χάλια, χώμα, λιώμα, σκατά, σκνίπα, γκάιντα, κουρούμπελο, ντίρλα, τουρλουμπούκι, λιάρδα, χέσε μέσα, γάμησέ τα, κουνουπίδι, στουπί, στουπέτσι, φέσι, Ορέστης Μακρή , μiθούκας, σταφίδα, μπέκρα, μπεκρούλιασα κ.α.


Γνωρίζετε
κάποιες άλλες ορολογίες για τις οποίες θα έπρεπε να είναι ενήμερος ο κάθε αλκοολικός που σέβεται τον εαυτό του αλλά και οι γονείς που πραγματικά νοιάζονται για τα παιδιά τους;

Και μην ξεχνάτε: Σήμερα, ενάμισι χρόνο μετά, αδιάφθοροι και μη στρατευμένοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο έχουν αποδείξει ότι το αλκοόλ όχι μόνο δε διαθέτει τις βλαβερές ιδιότητες που του καταλογίζουν τα οργανωμένα συμφέροντα της ανταγωνιστικής βιομηχανίας των μη αλκοολούχων ποτών, αλλά και ότι υπό περιστάσεις μπορεί να σώσει και ζωές! Διαβάστε τι έγινε στην Αυστραλία και θα καταλάβετε

Τέλος θα ήθελα να πω ότι το τρέχον ποστ είναι ένα μήνυμα προς τον Κύριο Αλογοσκούφη και την Κυβέρνηση Καραμανλή. Κύριοι μου αν πράγματι θέλετε να τακτοποιήσετε τα οικονομικά της χώρας και να κυβερνάτε έναν ευτυχισμένο λαό που θα σας ευγνωμονεί…

ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤA ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΗΝ ΣΤΑ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ

23 σχόλια:

trol είπε...

να προλάβω τον mickey

επειδή παίζει συνάχι
το ποστ με έβαλε σε πειρασμό
να πάω να κατεβάσω κανένα ντραμπούι μου είπαν, μην ακούτε τους under down επιστημονες

για τις σχέσεις γονέων, παιδιών, κτλ on the matter, νομίζω ότι σηματοδοτεί τη στιγμή που οι γονείς θα καταλάβουν ότι το παιδί τους μεγάλωσε

για παράδειγμα
η σίστερ μου είχε σχολείο την επόμενη και γύρισε ντίρλα αλλά το καημένο ανακατευόταν και έτρεξε στο μπάνιο και προσπαθούσε να ξεράσει αθόρυβα, ο δε φάδερ ξύπνησε και έλεγε ότι δεν το πιστεύει ότι το παιδί του πίνει και αυτή σταμάτησε λίγο τη διαδικασία για να του πει ότι που να ήξερε ότι καπνίζει κιόλας, με ένα σμπάρο δυό τριγώνια (τα ακούς μπιριμπιρι που πας και μου κρύβεσαι στο μπαλκόνι για να καπνίσεις)

θα επανέλθω, είναι σοβαρό το θέμα

bidibis είπε...

καλέ δεν πήγα στο μπαλκόνι, στην τηλεόραση πήγα να δω το reality με τους χοντρούς και να σκεφτώ τι συμφορά που με βρήκε

trol είπε...

καλέ τι συμφορά σε βρήκε πάλι?
θα σε βάλουν σε ριάλιτι? στενοχωριέσαι που συναχώθηκα? τσατίστηκες που κατακτήσαμε ΚΑΙ την βολιβία? ή μήπως θα με δεις σε καμιά κερκίδα δίπλα και θα γίνει ΧΑΜΟΣ? α σόρυ μπερδεύτηκα στην ίδια κερκίδα θα ήμουνα, οπότε damn, χαμένη ευκαιρία να γίνει χαμός

bidibis είπε...

Σήμερα με όσα έμαθες απέκτησες κάποιο προβάδισμα στον πόλεμο πληροφοριών μεταξύ ημών και βλέπω ότι έχεις γίνει πιο επιθετική. και γραφεις, γράφεις, γράφεις και δε σταματάς

Ποια Βολιβίας κατακτήσατε καλέ που μέχρι χθες ούτε μια φορά είχες αναφέρει το όνομα της καλέ;

Βλέπω σε έφτιαξα το κέφι με αυτά που σε είπα και το ρίξαμε στις ειρωνείες και το κασμέρεμα ε;

Αυτό με την κερκίδα δεν το πολυκατάλβα. υπονοείς ότι είσαι θκιά μας; Δεν είσαι με τοις άλλοι;

Χθες είδες τον s που έβαλε γκολ στοις Τούρκοι;

Τέλος παραδέχομαι ότι πάνω από όλα με στεναχώρησε το συνάχι σου. Τον συναχωμένο τον άνθρωπο που γελάει πρέπει να τον φοβάσαι γιατί υπάρχει ο κίνδυνος σου φτύσει καμιά μ... στη μούρη.

Χε χε την έχεις ακούσει την s έκφραση "φύγε αρε να μη συ φτύσου ιένα μύξου στου ματ'"?

trol είπε...

άιντε ράιντε ...όπως λένε
και μετά θες εγώ να σου κάνω μαθήματα

κρυφο- ή wannabe σούρδος είσαι
δεν υπάρχει άλλη εξήγηση

bidibis είπε...

Θα σε καταγγείλω στον blogger αν με ξαναπείς έτσι, θείτσα

Αντε πες κανα s τώρα να γελάσουμε σαν το "άιντε ράιντε", καλη του ώρα, που δεν το χω ακούσει άλλη φορά

ράιντε!!! χεχεχε

Σα να λέμε easy rider;

lol

trol είπε...

lol

να σου πω αν είναι,
όλο εκείνο το μακρυνάρι
που πέταξες με τόση ευκολία up there
in perfect σούρδικη

λέγεται πολύ πιο εύκολα
με ένα απλό 'ού ρα'
και βέβαια καμία σχέση με το 'ούρα'
θέλει ακσάν και σωστό τονισμό
που πιστεύω με τα άπταιστα αγγλικά σου
το έχεις το έχεις :p

bidibis είπε...

'ού ρα'!!!

χιχιχι αυτό να το ακούσεις από κανένα s κανονικό να πεθάνεις στα γέλια.

Δεν πρόσεξες όμως ότι έκανα ένα λάθος το οποίο αποδεικνύει ότι δεν είμαι γνώστης της s.

Το σωστό είναι:"φύγε αρε να μη συ φτύσου κανά μύξου στου ματ'" και όχι ιένα.

Το τρέχον ποστ θέτει ένα πολύ σαφές ερώτημα: Γνωρίζετε κάποιες άλλες ορολογίες για τις οποίες θα έπρεπε να είναι ενήμερος ο κάθε αλκοολικός που σέβεται τον εαυτό του αλλά και οι γονείς που πραγματικά νοιάζονται για τα παιδιά τους;

Αυτό το θέμα είναι λουκουμάκι για σενα. Μπορείς να μας πεις ορολογίες στα s ή σε όποια άλλη γλώσσα θέλεις, δε βάζω περιορισμούς αν και από εσένα περιμένουμε κυρίως να μας διαφωτίσεις στη μητρική σου γλώσσα. Βλέπεις υπάρχουν και πολλοί ανήσυχοι γονείς από όλα τα μέρη της Ελλάδας που έχουν την ατυχία να στέλνουν τα παιδιά τους για σπουδές στην Κ. Τι θα καταλάβει ένας αθηναίος π.χ. γονιός αν πάει το το παιδί του σπίτι για διακοπές και του πει "για σου μπαμπά, πήγα στην Κ για σπουδές και γύρισα μιθούκας. Είναι σοβαρά πράγματα όπως καταλαβαίνεις αυτά, καλέ κυρία.

trol είπε...

σφριγηλέ όχι-και-τόσο-νεαρέ,

έχουμε όλοι καταλάβει ότι το γνωρίζεις το ιδίωμα καλύτερα απο μένα

και βρίσκεις δικαιολογία τώρα εμένα και καλά για να εκφράζεσαι

trol είπε...

πάντως να μιλήσουν λίγο και οι άλλοι
και εγώ θέλω να εμπλουτίσω το λεξιλόγιο μου
μπιριμπάκι επίσης να σου πω
ότι αυτό είναι το πρώτο βλογ
που ανοίγω κάθε πρωί
και θα ανοίγω
ακόμη και τώρα που δεν έχω κάρτα ήχου
αλλά και αφού βάλω φυσικά,
επίσης μια ακόμη φορά να πω για τους s,
πληροφορίες λένε ότι μπορεί και να μην υπάρχουν (!!!)
εγώ πάντως s δεν είμαι, ούτε θα γίνω, (s η οτιδήποτε άλλο)
παρασκευή είναι και free day
enjoy
and buy buy for now only

bidibis είπε...

πολύ μελαγχολικό το τελευταίο σχόλιο έτσι που μου ρχεται να βάλλω τα κλάματα, δε θα το κάνω όμως γιατί δε θέλω να φαίνομαι ευάλωτος ενώπιον των s.

και μη λές ότι δεν υπάρχουν s γιατί αν δεν υπήρχαν ούτε εσύ θα γνώριζες εμένα ούτε εγώ εσένα.

Αλλά ακόμα κι αν δεν υπήρχαν -υπάρχουν όμως και αυτό το τονίζω- θα έπρεπε να τους είχαμε εφεύρει!

Είναι κι αυτοί μια κάποια λύση

come back καλέ b...

mickey είπε...

Πλήρες, επιστημονικό και εμπεριστατωμένο post!

Ως κάτοχος 3 Ph.D. και 12 Master's (σύντομα θα πάρω και το 13ο να τα έχω στρογγυλά) γνωρίζω πως (υπό το φως νέων αξιόπιστων και αντικειμενικών ερευνών) το αλκοόλ έχει κυρίως ευεργετικές συνέπειες - καλά, μην πάτε και να διασχίσετε τη Σερβία με νταλίκα το βράδυ μετά από αλκοοκατάνυξη.

Ένας ακόμα μύθος είναι πως το αλκοόλ έχει αρνητικές συνέπειες στο s (αυτό είναι άλλο "s" βεβαίως).

Εντάξει, δε λέω, αν είσαι εντελώς λιώμα δε μπορείς ούτε το όνομά σου να προφέρεις, πόσο μάλλον να κάνεις κάποια άλλα πράγματα που απαιτούν social, physical και problem solving abilities, αλλά μια καθώς πρέπει δόση είναι ό,τι πρέπει για την περίσταση - εξαφανίζει το άγχος και τα συνεπαγόμενα προβλήματα... s δυs ;)

Συμφωνώ για τα ψυχοφάρμακα!


Υ.Γ. Άσχετο, αλλά όποιος λιμπίζεται την... κατοστάρα, ίσα ίσα που προλαβαίνει ;)

mickey είπε...

Κι ένα 13 εδώ, μια και η trol μου έφαγε τον σεφτέ - δεν κρατιέται!

bidibis είπε...

Η τρολ είναι σεφτεδοφάγα, θα ήταν δύσκολο να την προλάβεις. Τώρα που έφυγε όμως ο δρόμος για σενα είναι ανοιχτός και η γάτα δεμένη.

Η ταύτιση απόψεων με έναν πόντικα με 3 Ph.D. και 12 Master's που πάει και για 13ο πάνω στο θέμα του αλκοόλ είναι η μεγαλύτερη δικαίωση αυτού του ποστ και επιβεβαιώνει με αξίωση δογματικής αλήθειας τα όσα ισχυρίζομαι μόνος μου εδώ και χρόνια σε πείσμα της κρατικοδίαιτης mainstream ψευδοεπιστήμης και των ισχυρών συμφερόντων των γαλακτοπαραγωγών που αδυσώπητα με κυνηγούν.

Ευχαριστώ πόντικα η παρέμβαση σου ήταν συγκινητική. Την κατοστάρα σας τη χάρισα λόγω αλκοολικών υποχρεώσεων.

mtryfo είπε...

την καλησπέρα μου
κατ αρχάς να σε ευχαριστήσω που μου παραχώρησες την κατοστάρα.
Με τον πόντικα "κολλήσαμε" όλοι αριθμολαγνεία, φοβερή ασθένεια...

Τώρα μιας και ξεκίνησε η trol τα περί s, εγώ το μόνο που θυμάμαι απο φίλους s ή wannabe s είναι η παραγγελία:
Κεφτέδες με ζ'μι δρχ. 6, ουδέτς δρχ.4
επίσης να μην ξεχάσω τον Αριδαγα το λιμάνι της s.
Αυτά τα ολίγα.

vron12 είπε...

lol you confuse me...who are you?

vron12 είπε...

Okay, and wow. I never lived in Bolivia...its a common thing in America to be either worried about privacy or want to be silly and pick a random country to be "from" simply because you like the name. This is what I did...but obviously that caused a few problems so I changed it to where I actually live, the USA. I only speak English...i know a bit of latin but that doesn't help much does it?

As for everything else you and trol said...just wow. I prefer philosophical questions to political indescrepancies and such.

Wherever did you find my blog. lol

bidibis είπε...

@ mtryfo

Βλέπω γνωρίζετε πολλά για την Κ και τους s, μη μου πείτε ότι είστε κρυφο...

Εφόσον θυμάστε και τις δραχμές, δεν αποκλείεται να είστε και μεγαλύτερη από την κυρία από τη Φλώρινα που σας έλεγα. Κιουφτέδες μι ζ'μι 6 δρχ! Θα πρέπει να έχουν χιλιάδες χρόνια αν κρίνω από την τιμή και συνυπολογίζοντας τη βεβαιότητα μου ότι σας έκλεψαν οι s όπως κάνουν με όλους τους πελάτες τους. Στο ideal να πηγαίνατε εκείνη την εποχή για το ίδιο φαΐ με ζμι ή χωρίς ζμι δε θα πληρώνατε ούτε 3 δρχ!

@ vron12

Believe me vron12 I am not someone you know, I just found your blog accidentally from the "next blog" link. And since you were polite enough to reply to my commend I though that I'd be rude if i didn't answer back

How come an english lady like you lives in the USA? Are you an immigrant? A refugee maybe? Is it easy to communicate with other people in the USA since you don't speak anything else but English and a bit of Latin?

I think Latin will be very helpful in your future career if you want to get intouch... with dead people.

As for Trol aka the ENEMY you dont have to worry anymore - she's out of the picture. She run away with stolen money and in a few days Interpol will take her to jail

mtryfo είπε...

Την καλησπέρα μου,
Συγχαρητήρια για την ομαδάρα σου. Δεν το συζητώ. Έσκισε!!!

Δεν είμαι κρυφο s. Εχουμε πολλούς φίλους s. Εξ άλλου δεν λένε "βρίσκονται παντού, γύρω μας!!!"
Το ενδεχόμενο να είμαι συνομίληκη της κυρίας απ τη Φλώρινα μην το αποκλείεις, απλώς εκείνη πιθανόν να μη βάφει τα μαλλιά της..(λολολολ)

pølsemannen είπε...

Ουίκαντα! Ουίκαντα!

Ali G rulez man!

Respect and sheeet man!

Wicked! Wicked!

Bolivia is cool but Venezuela kicks ass!

Το τρολ την κοπάνησε με τα φραγκα για να πάρει τον "Budha"?

Ουίκαντα! Ουίκαντα!

Drive safely and be good to the great state of Τexas.

(Πρέπει να κόψω τους μπάφους και να το ρίξω στην Absolut Vodka. Δεν πάει άλλο).

bidibis είπε...

@ mtryfo

Eυχαριστώ μεν, λυπάμαι δε δίοτι καταλαβαίνω ότι μάλλον δεν είσαι δικό μας κορίτσι ούτε στα οπαδικά αλλά ούτε και στα εθνικά θέματα.

Μπορεί να μην είστε s όπως λέτε, το ότι όμως έχετε φίλους s σας καθιστά κομμάτι ύποπτη. Αν δεν σας έχουν μολύνει με το μικρόβιο τους ακόμα που αλλάζει συνειδήσεις φιλικά σας συμβουλεύω να τους αποβάλετε δια παντός από το κοινωνικοοικονομικοοικγενειακό σας σύστημα για να προλάβετε τα χειρότερα

Η κυρία από τη Φλώρινα δε βάφει τα μαλλιά διότι στην πολή της εξακολουθεί ο Καντιωτικός νόμος ο οποίος απαγορεύει τη βαφή ρητά και κατηγορηματικά
Η κυρία που σας λέω πάντως έχει πάει στη Θεσσαλονίκη δύο φορές τότε πριν πολλά χρόνια που μαζευόταν κόσμος από όλη την Ελλαδα στην παραλία για να ακούσουν κάτι μαυροντυμένους φουστανελάδες να διαμαρτύρονται που κάποιοι κακοί από το βορρά μας είχανε κλέψει τα άλογα και τα μετέτρεψαν σε αυτοκίνητα ζασταβα. Ενδεχομένως να την είδατε εκεί, κρατούσε μια σημαία που ήταν μισή ασπρη και μισή μπλε και στη μέση είχε το κεφάλι ενός τύπου που ήταν μισός ανθρωπος και μισός λιοντάρι!

@ αβε πολσεμάνεν τα κουρούμπελα σε χαιρετούν

Ali g rulez indeed. Είναι και αυτός ένας ακτιβιστής που αγωνίζεται με πάθος για τη νεολαία

Συνφωνώ για τη Βενεζουέλα περιμένω όμως περισσότερες εκπλήξεις από την Κολομβία του Αγρίου Χιγκίτα και του Ουσίου pablo Εscobar του ελεήμονος.

Ο μπούντας ποιος είναι, δεν τον ξέρω

Ναι με τους μπάφους τελείωνε αλλά πρόσεχε μη μπλέξεις με τους μπούφους μετά

Καμιά Σουηδική ορολογία δε θα μας πεις;

vron12 είπε...

Haha okay...well most people in America speak English...so thats pretty much why I was brought up to speak it...

I can't believe you've never heard the phrase "I've got butterflies".

It's metaphorical, not meant to be taken as I am in possession of actual butterflies. Its a feeling you get in the pit of your stomach...like when you're excited in a nervous kind of way...usually having to do with someone you like...

I guess you're not used to a lot of English phrases?

bidibis είπε...

my dear vron12, obviously i'm not familiar with english phrases but from a different point of view one might say that i was right. If you really feel like you have butterflies in the pit of your stomach it's like you've eaten them

weird is the english, but it seems to make sense indeed. In Greece they would say "I have a knot in my stomach" which is rather dull, innit?

Anyway, if you are ever about to eat flying objects I'd suggest that you ate spiders and cockroaches. Buterflies are too beautiful animals to be eaten. Most people kill them for decorative purposes only