Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

Αφιερωμένο λοιπόν στην Xtna! Hola, Hola...

Xtna είπε «Hola και όλε! Τελικά όπου πάω φέρνω γούρι, η Ισπανία το πήρε, και εγώ όπως και το 2004 αντί να βγω έξω να το κάψω καθόμουν και διάβαζα με κόρνες και κροτίδες να μου παίρνουν τα αυτιά. Και με έπιασαν τα υπαρξιακά μου: εγώ και στο επόμενο Euro πάλι θα διαβάζω; Τέλος πάντων, το καλό της υπόθεσης είναι ότι θα γυρίσει ο κάθε blogger στον πάγκο του, να διαβάσουμε και καμιά φιλοσοφία :Ρ»

Πάει καιρός τώρα που σκεπτόμουν να αφιερώσω ένα ποστ στην xtna με θέμα που να σπανιολίζει, αλλά ένεκα του ότι τα ισπανικά πράγματα δεν τα κατέχω καλά και δεν πρόκαμα να ψαχτώ, το άφηνα στην άκρη. Έλα όμως που έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα και με αφορμή το Euro δε μπορώ άλλο να το καθυστερώ, για αυτό το λόγο, έστω και βιαστικά και πρόχειρα, αυτό το ποστ το αφιερώνω στην xtna! Μπράβο και σε εσένα xtna μπράβο, και στην Ισπανία σου που το πήρε με την αξία της, αποδίδοντας μάλιστα πολύ καλό ποδόσφαιρο. Και λέω μπράβο σε σένα γιατί είχες την τύχη (να μην πω καμία άλλη λέξη και παρεξηγηθώ…) να βρίσκεσαι επί δύο συνεχόμενες διοργανώσεις σε χώρες οι οποίες κέρδισαν το euro, ζώντας έτσι από κοντά όλο αυτό το μαγικό κλίμα και την ατμόσφαιρα του πανηγυριού και της κραιπάλης. Εδώ η ξενέρα μετά το 2004 ήταν τεράστια! Και πίστεψε με πολύ άνετα άλλαζα τη ζωή μου με τη δική σου και ας παραπονιέσαι ότι είχες διάβασμα και άλλα τέτοια πράγματα πεζά. Γιατί εγώ στη θέση σου και δε θα διάβαζα αλλά και θα ήμουν γνωστός στην πατρίδα ως ο «Bidibis o Πιεϊτσντίς»! Και δεν υπάρχει λόγος να σε πιάνουν τα υπαρξιακά σου για το διάβασμα, διότι εφόσον επέλεξες τον δύσβατο δρόμο του διδακτορικού, ξέρεις ότι όχι μόνο και στο επόμενο euro διαβάζεις αλλά και εις τον αιώνα τον άπαντα. Αμ πώς νομίζεις πως έγινε πρώτο όνομα η Αρβελέρ; Άσε βέβαια που δεν σε πολυπιστευω ότι σκοτωνόσουν κιόλας στο διάβασμα, διότι από ότι κατάλαβα από τα τελευταία σου ποστ αυτόν τον Ιούνιο, το κάψατε το πελεκούδι! Εμείς βεβαίως σου ευχόμαστε να περάσεις υπέροχα το υπόλοιπο του καλοκαιριού και γενικά καλό κουράγιο και καλές επιτυχίες με τα διαβάσματα και τα διδακτορικά σου. Εσύ με τη σειρά σου, αν θες, έτσι για να μαθαίνουμε πώς αντιδρούν σε τέτοιου είδους επιτυχίες οι άλλοι λαοί αλλά και να αναπολήσουμε λίγα από τα περασμένα μεγαλεία, μετάφερε μας λίγο από το κλίμα των τελευταίων ημερών στην Ισπανία, απαντώντας στις παρακάτω ερωτήσεις:

-Στην τελετή εορτασμού του έπους της Βιέννης στο Πανμαδρίτειο στάδιο τι λόγο απηύθυνε στον αλαλάζοντα όχλο ο αρχιεπίσκοπος Μαδρίτης και πάσης Ισπανίας;

-Το μόριο του matador είναι πιο βαρύ από του τσολιά;

-Οι Ισπανοί έψαλλαν το «δε θα γίνεις Ισπανός ποτέ, Αλβανέ, Αλβανέ»; «Καταλανέ», μήπως;

-Ο νομάρχης Βαρκελώνης ζήτησε η υποδοχή των πρωταθλητών Ευρώπης να γίνει στη Βαρκελώνη αντί του Μαδριτοκεντρικού κράτους;

-Κατά τη διάρκεια του τελικού γιατί οι κάμερες εστίαζαν στον Θαπατέρο και στο βασιλικό ζεύγος και όχι στον Γκαγκάτση της Iσπανίας, όπως είχε γίνει με μας το 2004;

-Μετά από τέτοια εθνική ανάταση, οι Καταλανοί εξακολουθούν να είναι κοντοί;

-Μου χρωστάς δυο ζευγάρια camper – το ξέχασες αυτό;

Φίλε Basik και σε σένα θα ήθελα να αφιερώσω ένα ποδοσφαιρικό ποστ και να σου κάνω παρόμοιες ερωτήσεις αλλά εσείς έχετε κερδίσει πολλά κύπελλά – οπότε δεν το έχετε ανάγκη.

11 σχόλια:

X*tna είπε...

Χαίρομαι που ο πρόεδρος της Μπλογκολάνδης αφιέρωσε ένα ποστ στην ταπεινή κάτοικο και ψηφοφόρο. Η αλήθεια είναι φίλε Μπιριμπίρη ότι μου αρέσει να γκρινιάζω, τα περνάω καλά που να πάρει, με συνέπειες ολέθριες για το ακαδημαϊκό μου μέλλον, το οποίο ούτως ή άλλως και να διάβαζα πάλι ζοφερό θα προβλεπόταν. Σε ό,τι αφορά τις ερωτήσεις σου:
Οι Καταλανοί κόντυναν ένα πόντο από εθνικιστικό μίσος, οι Ισπανοί όμως ψήλωσαν από εθνική υπερηφάνεια (Βάσει γνωστών που ήταν εδώ το Μάη του 2006, η νίκη της Barca είχε γιορταστεί ακόμα πιο έξαλλα).
Παπάδες, νομάρχες και λοιποί καραγκιόζηδες τίμησαν με την ευχάριστη απουσία τους.
Τι νούμερο παπούτσι φοράς;
Οι Ισπανοί τραγουδούσαν κάτι τραγούδια λάτιν που λέμε εμείς στις απόκριες (τώρα, το "κε τε λα πόνγκο" δεν απέχει νοηματικώς από το τραγούδι για το μόριο του τσολιά)
Όσο για το γλέντι, φαντάσου κάτι σαν 2004, με τη διαφορά ότι εδώ ήρθε μετά από 10ήμερο μαραθώνιο φιέστας (Σόναρ, Σαν Χουάν κλπ κλπ) με αποτέλεσμα να ρίξουν ό,τι πυροτέχνημα και κροτίδα είχε μείνει στοκ. Απίστευτη φασαρία!
Φιλιά από BCN!

bidibis είπε...

Όλε όλε, εξαίρετη ανταπόκριση από τη Βαρκελώνη. Ίσως η ΕΡΤ θα έπρεπε να σουτάρει από τη Μαδρίτη τη Δώρα Μακρή και να 'κανε μόνιμη ανταποκρίτρια εσάς!

Τελικά δεν κατάλαβα κατά πόσο έμοιαζαν τα πανηγύρια μας με τα δικά τους, έχω την εντύπωση όμως ότι οι Ισπανοί είναι πιο γλεντζέδες από εμας και δεν έχουν ανάγκη απο euro και τέτοια πράγματα για να βγουν στους δρόμους να το κάψουν.

:-)

maika είπε...

κι εγώ με την Ιθπανία ήμουν και πολύ το χάρηκα που τουθ έφαγαν λάχανο τους Γερμανούς!!
ε,μα...μηχανές οι γερμανοί,ανίκητοι οι γερμανοί,δε μασάνε οι γερμανοί, να τώρα οι γερμανοί, χα!!!
;0)))

bidibis είπε...

ναι όντως αξιοι νικητές οι Ιθπανοί αλλά εσένα τι σου κάνανε εκεί στη Γερμανία και δεν τους θέλεις τους καημένους;

X*tna είπε...

Hola και πάλι και σόρυ που εχάθην. Δυστυχώς σήμερα δε θα μπορώ να μπω στη συντροφιά του casbah γιατί έχω οικογενειακές υποχρεώσεις. Ελπίζω να επανορθώσω πολύ πολύ σύντομα με ωραίες μουσικές από Ισπανία και ολούθε. Saludos!

bidibis είπε...

No need to to worry xtna, ουτε και εγω ήμουν εκεί.Καλοκαίρι τώρα άλλωστε ...

pølsemannen είπε...

ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΡΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝΔΟΞΟΤΕΡΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΣΟΛΕΩΣ!

ΕΝΔΟΞΟΤΕΡΟΝ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΡΑΝΑΚΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ Ο ΤΣΟΛΕΥΣ ΔΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΣΗΚΩΝΕΙ.

ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΧΑΡΙΣΤΕΥΣ.

(ΕΣΦΙΞΟΥΣΙ ΑΙ ΖΕΣΤΑΙ)

bidibis είπε...

Ούτε καν του Βίκινγκ, Σουηδέ;

Αμα είναι κανείς διασταύρωση και βίκινγκ και τσολιά, τότες τι γινεται;

paperflowers είπε...

Η δεύτερη ερώτηση ήταν όλα τα λεφτά!!!
Θέλω να σου δώσω συγχαρητήρια για το δημοσιογραφικό σου ταλέντο και να σου ευχηθώ καλή πρόσληψη στις ειδήσεις του ΣΤΑΡ!

Σταρ τσάνελ! Τα νέα στις 8 με τις καυτές ερωτήσεις του Δον Μπιριμπίρη!

maika είπε...

ε,δε μου έκαναν και τίποτα αλλά να..έχουν μια υπεροψία που μου χτυπάει στα νεύρα αν και η αλήθεια είναι πως γνωρισα και κάποιους που ακόμα νιώθουν άσχημα για το κακό που προκάλεσε στον κόσμο ο πόλεμος του Χίτλερ ,οπότε σε αυτούς έβλεπα την ανθρώπινη πλευρά των γερμανών και όχι εκείνη την Deutschland ueber alles που είχαν οι περισσότεροι!
;0)))

bidibis είπε...

ωχ εσας τις δυο τωρα σας ειδα που κανατε εμφανιση στο παλιο ποστ

@ πεηπερς

το σχόλιο σου ειναι ειρωνικο οπότε θα σου κανω εμπάργκο 2 ωρών για να μην το ξανακανεις

@ μαικα

Σοβαρά υπάρχουν ακόμα υπερόπτες Γερμανοι; Τους είχα για είδος προς εξαφάνιση!