Τρίτη 6 Μαρτίου 2007

Constitutional Reform


Νομίζω πως έχει καταντήσει βαρετό και ηλίθιο να μιλάμε συνεχώς από τη μεταπολίτευση και πέρα για την ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος. Αν μη τι άλλο η αξίωση αυτή καταδεικνύει την πλήρη αποτυχία του πολιτικού μας συστήματος, όπως πολύ σωστά, μόνος σαν καλαμιά στον κάμπο, επισημαίνει ο φίλτατος Μίμης Ανδρουλάκης.

Αφού λοιπόν το σύστημα είναι ανίκανο να αναθεωρήσει το Σύνταγμα με προοπτική χιλιετίας, αυτή τη δουλεία την αναλαμβάνω εγώ μαζί με τους συνεργάτες μου από δω και στο εξής. Τις τελευταίες μέρες εκπονήσαμε ένα σχέδιο Συντάγματος το οποίο αναμένεται να ταράξει συθέμελα το οικοδόμημα του σύγχρονου Ελληνικού κράτους. Κοινοποιήσαμε ένα προσχέδιο στο Μπλογκ του Ευάγγελου Βενιζέλου και οι αντιδράσεις που λάβαμε ήταν άκρως θετικές και ενθαρρυντικές. Ο Ευάγγελος μάλιστα που είναι συνταγματολόγος και ξέρει από τέτοια πράγματα, κατενθουσιασμένος μας διαβεβαίωσε ότι τις προτάσεις μας τις βρήκε εξαιρετικές και ότι προτίθεται ως νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ να τις καταθέσει αυτούσιες για ψήφιση στη μεθεπόμενη αναθεωρητική βουλή.

Εμείς όμως δε βιαζόμαστε και δεν προχωράμε δίχως να λάβουμε την έγκριση των ανθρώπων που εκτιμάμε πολύ. Αποκαλύπτουμε, μέσω αυτού του μπλογκ, μία-μία τις προτάσεις μας για κάθε άρθρο του Συντάγματος και αναμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας. Επειδή οι βασικές μας προτάσεις έχουν χαρακτήρα οικουμενικό και διαχρονικό ο Ελληνικός λαός ίσως να μην ώριμος αρκετά για να τις υιοθετήσει άμεσα. Για αυτό το λόγο και λαμβάνοντας υπ’ όψιν την κομμουν-ορθόδοξη ιδιαιτερότητα του έθνους μας, αποφασίσαμε να προτείνουμε και κάποιες εναλλακτικές ρυθμίσεις, ώστε να ικανοποιήσουμε μια όσο το δυνατόν πιο ευρεία γκάμα πολιτικών πεποιθήσεων, αν και για να ‘μαστε ειλικρινής, αυτές τις εναλλακτικές ρυθμίσεις δεν τις πολύ-γουστάρουμε.

Στο τέλος θα γίνει ψηφοφορία και θα αποφασίσω εγώ!


2 σχόλια:

mickey είπε...

Χαιρετίζω τη νέα προσπάθεια και συντάσσομαι στο πλευρό σας!

(ελπίζω να πρόλαβα τον Βενιζέλο, έτσι;)

bidibis είπε...

Πλάκα με κανεις?

Εσένα σε βάζω πάνω από το Βενιζέλο

Ευχαριστούμε για τη στήριξη.