Κυριακή 6 Απριλίου 2008

Yes Logo

Λοιπόν, το πήρα απόφαση. Θα αλλάξω όνομα. Δεν ξέρω αν σας το έχω πει ποτέ, αλλά για το χρήμα είμαι ικανός να κάνω οτιδήποτε. Εκτός από το να δουλέψω βέβαια. Για μια χούφτα δολάρια θα μπορούσα να σκοτώσω ή να πουλήσω σκλάβο στη Σουηδική Αραβία τον καθένα από σας που με τιμά εδώ με την παρουσία του κι ας ξέρω κατά βάθος ότι όλοι σας (λόγω έτους εκεχειρίας δεν κάνω κανένα δηκτικό σχόλιο έναντι των s, των εκει-χάμου,της δημοσιόγραφου και των οπαδών του κοτοπούλου) ανεξαιρέτως είστε καλοί ,αξιόλογοι και νοικοκυραίοι ανθρώποι και στην πραγματικότητα δε σας αξίζει τέτοια τύχη. Επειδή όμως τέτοιες ευκαιρίες δεν παρουσιάζονται εύκολα στη ζωή, αποφάσισα να κάνω κάτι πολύ πιο απλό και καθόλα νόμιμο βεβαίως-βεβαίως. Σκέφτηκα λοιπόν να αναζητήσω χορηγό και να αντικαταστήσω την παρένθεση που συνοδεύει το μπλογκικό χριστιανικό μου όνομα, δηλαδή το “(aka gang)”, με την επωνυμία του χορηγού. Θα μπορούσα, για παράδειγμα να λέγομαι bidibis adidas, bidibis JPMorgan ή ενδεχομένως και Johnny bidibis Walker. Ήδη, πρέπει να σας πω, ότι στην πραγματική ζωή από προχθές, είμαι καταχωρημένος στα δημοτολόγια και σε όλα τα επίσημα αρχεία του κρατους γενικά ως Coca-Cola Zero. Φυσικά και δεν προσδοκώ ότι με τη μετονομασία μου σε Coca-Cola Zero θα λύσω τα οικονομικά μου ζητήματα για τα επόμενα χίλια χρόνια για αυτό και αποτείνομαι σε σας ζητώντας να με βοηθήσετε να συνάψω μια νέου τύπου διαδικτυακή συνεργασία, η οποία θα μου αποφέρει πολύ περισσότερα χρήματα. Αν λοιπόν κάποιος από σας σχετίζεται με κάποιο τρόπο με μια επιχείρηση, εταιρία, όμιλο επιχειρήσεων, διεθνή οργανισμό, ίδρυμα, ΔΕΚΟ ή οτιδήποτε, ή γνωρίζει, τέλος πάντων, κάποιον άλλο που θα ήθελε να διαφημιστεί μέσω εμού, τον παρακαλώ θερμά να υποβάλει στο πεδίο των σχολίων πρόταση μετονομασίας και χρηματική προσφορά προκειμένου να συζητήσουμε τους όρους συνεργασίας.

Πριν μπείτε όμως στον κόπο να κάταθεσετε οποιαδήποτε πρόταση σας προειδοποιώ ότι uncool ονόματα ή προϊοντα και υπηρεσίες, ανεξάρτητα από το αν το όνομα τους είναι cool, θα απορρίπτονται χωρίς δεύτερη κουβέντα. Για παράδειγμα, αν λέγεστε Φυρογένης, Σαράφης από τα Τρίκαλα, Μπρακούλιας, χρώματα Berling, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Βουλκανιζατέρ ο Βάγγος ή κάτι τέτοια άλλα φαιδρά να ξέρετε ότι δεν έχετε πολλές ελπίδες. Απορριπτέες είναι επίσης όλες οι s επωνυμίες (αυτό μας έλειπε άλλωστε), η pepsi καθώς και όλες οι ανταγωνιστικές φίρμες προς την Αδιδας. Όσο για τους αντιπροσώπους αυτοκινήτων θα πρέπει να γνωρίζουν πως αν θέλουν να προβληθούν μέσω ημών, δεχόμαστε να χρησιμοποιήσουμε ΜΟΝΟ το όνομα της εταιρίας που αντιπροσωπεύουν και όχι το δικό τους. Αν φερ’ ειπείν λέγεστε Ψιψίκας εμείς τότε θα ονομαζόμαστε Renault. Cool προτάσεις όπως McDonalds, Mastercard, HP, ΔΟΛ και γενικώς τέτοια πραματάκια που σε ανεβάζουν στην υπόληψη των άλλων είναι ιδιαίτερα εκτιμητές.

Να μην ξεχάσω επίσης ότι δια ροπάλου απαγορεύεται οποιαδήποτε ονομάζεται Naomi Klein καθώς και οι συγγενείς της μέχρι 13ου βαθμού.

Αφού καταλήξουμε σε όνομα θα ζητήσω από τους πιο καλλιτεχνίζοντες φίλους μου να μου φτιάξουν και ένα ωραίο logo. Εννοείται ότι το καλύτερο θα επιβραβευθεί αμυδρότατα, οπότε αρχίστε τις προετοιμασίες από τώρα, διότι ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός και ανελέητος.

13 σχόλια:

giant13 είπε...

Ευκαιρία για σεφτέ.

Προτείνω αντί να καρπωθείς χορηγία, να κάνεις το αντίστροφο. Να πληρώσεις σε μια ομάδα ανατολικά της Θεσσαλονίκης και να βάλεις το εμβλημά της σε εμφανές σημείο του μπλόγκ σου, μπας και αποκτήσει περισσότερους φιλάθλους και σταματήσει να γκρινιάζει και ο κατ ανάθεση χοντρός πρόεδρος της.

bidibis είπε...

Χε το είχα κάνει κάποτε αυτό αλλά δεν έπιασε. Άσε που πάνω από ολα είμαι eor. Όσο για το "χοντρός" δε νομίζεις ότι δεν είναι σωστό να κοροϊδεύουμε λαμπρούς συνανθρώπους μας που αγωνίζονται για το κοινό καλό; Μίλησα μαζί του πάντως και με είπε ότι δέχεται τη συγγνώμη σου ;-)

trol είπε...

yeah sure η ναόμι κλάιν δεν έχει εντρυφήσει αρκετά στην χρηστικότητα των λόγκο, και μπερδεύει μπορεί και αναρχικές καταβολές με απλουστευτική ερμηνεία του τρόπου που αυτά λειτουργούν, ευτυχως δλδ που δεν την πήρε η μπακογιάννη στο βουκουρέστι να την βοηθήσει για κανένα (μη)/όνομα τελευταίας στιγμής

λοιπον, στο κλίμα των ημερών, προτείνω σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό γιατί καλοί και οι αφορισμοί προς σ εμάς αλλά ποτέ δεν ξέρεις, ίσα ίσα πολύ ύπουλοι είναι

δε σΕ λέω όνομα γιατί η σωστή διπλωματία έτσι (αμ πως?) είναι και επίσημα το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι πρέπει να συνεναίσουν όλες οι πλευρές για εξέυρεση αμοιβαίας λύσης

να προσθέσω ότι τέτοιες λύσεις δεν αφήνουν ποτέ κανέναν απόλυτα ικανοποιημένο, νταξ μην τα θέλουμε όλα δικά μας αλλά αφού υπάρχει το biribiris, και είναι ευρεία αποδεκτό και χρηστικό, δεν βλέπω το λόγο να κάνεις καμία άλλη αλλαγή

υπάρχει μόνο το θεματάκι του γεωγραφικού προσδιορισμού που μένει να λυθεί

bidibis είπε...

@ trol

Για τη Μανταμ ναόμι δεν ξέρω τίποτα, καθώς δε διαβάζω βιβλία, ξέρω όμως πως είναι στρίγγλα αναρχοκουλτουριάρα και άκρως επικίνδυνη για τα συμφέροντα μου, για΄αυτό και δεν τη χωνεύω

"προτείνω σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό"

Για να το λες αυτό μάλλον έχεις βάλει σε εφαρμογή κάποιο σχέδιο με σκοπό να με μετατρέψεις σε στήλη άλατος, δεντρο ή τελος πάντων οτιδήποτε έχει χάσει την ιδιότητα του να κινείται μέσα στο χώρο και το χρόνο. Όχι αυτο δε θα το επιτρέψω ποτέ.

"δε σΕ λέω όνομα γιατί..."

Φυσικά και δε λες όνομα γιατί για να πεις όνομα πρέπει να πλερώσεις και σε αυτό δε φημίζεστε ιδιαίτερα ;-)

"νταξ μην τα θέλουμε όλα δικά μας αλλά αφού υπάρχει το biribiris, και είναι ευρεία αποδεκτό και χρηστικό, δεν βλέπω το λόγο να κάνεις καμία άλλη αλλαγή"

Είσαι μεγάλο κοροϊδευτίρι το ξέρεις;

Καλά άμα σε ζητούσα χρήματα για κάθε φορά που αποκάλεσες έτσι τώρα θα ήμουν Μεξικάνος μεγιστάνας με ράντσο στο ακαπούλκο. Από δω και πέρα όμως αλλάζω τακτική και κάθε φορά που θα με λες έτσι, θα απαιτώ όπως ο Νταλάρας από τον Πανούση, χρηματική αποζημίωση.

"υπάρχει μόνο το θεματάκι του γεωγραφικού προσδιορισμού που μένει να λυθεί"

Αντε ρίξε καμια πρόταση, κοίτα όμως να μην είναι κακόβουλη γιατί πρόσφατα αγόρασα σκύλο. Radio casbah είναι το ονοματάκι αλλά θα το αλλάξω γιατί με κορόιδεψαν και δε με πληρώνουν ο προαγωγοί αυτού του καινούριου μεσου

X*tna είπε...

Πολύ σωστά όσα σκέφτηκες για το logo, όμως εδώ πρέπει να σου εφιστήσω την προσοχή για τις "uncool" καταστάσεις, που μπορεί να προκύψουν από εκεί που δε τις περιμένεις.
Σκέψου τους παραγωγούς ραδιοφώνου που αναγκάζονται να λένε χίλιες δυο ασυναρτησίες προκειμένου να διαφημίσουν το χορηγό, τύπου "απολαμβάνουμε τη μουσική μας παρέα με τις αποφράξεις βόθρων "ο φαταούλας", μετά το σ***ό έρχομαι εγώ" (είπα να αντικαταστήσω το "κατ" με *** για να μη σοκάρω τους αναγνώστες σου).
Πρέπει να βρεις μια εταιρεία με ένα cool logo και ένα cool slogan, γιατί δε λέει να αποφωνείς τα ποστ με "μετά το ποπ δεν έχεις στοπ", "η μαμά μου η καλή καθαρίζει με ρολί" κτλ... Αντίθετα, τα "γιατί μου αξίζει", "κάποιοι γερνούν άλλοι ωριμάζουν" κτλ. κολλάνε παντού.
Καλή αναζήτηση λοιπόν!

trol είπε...

ω ρε άθλιε, εμένα θα μΕ πεις για λεφτά? εσύ που κάθε δεύτερη αράδα μΕ ζητάς λεφτά και ονειρεύεσαι ακαπούλκα και τεκίλες under the hot sun καλύτερος είσαι?

λεπόν
make the deal και θα σ ενημερώσω αν συμφωνώ ή όχι, ο αρίνταγας εννοείται είναι δικός μας, τώρα κάτι παίζει εκεί με τα ορυχεία οπότε μπορεί να μην έχουμε και πολύ σαφή όρια, αλλά τέτοια που είναι άστα να είναι, για όνομα χρειάζομαι μεσολαβητή, και ουδέτερο παρακαλώ, μόνη μου μόκο για όνομα χεχε :)

bidibis είπε...

@ xtna

Αχ, η επίδραση του Σαλονικιού ραδιοφώνου είναι εμφανής επάνω σας!

Επειδή όμως μεγάλωσα μέσα στη βαρεμάρα του κρατικού ραδιοφώνου, χίλιες φορές προτιμώ χορηγούς τύπου "δια χειρός και στη Λαδόκολά" παρά τίποτα ψευτοκουλτουριαραίους από κει χάμου!

"Πρέπει να βρεις μια εταιρεία με ένα cool logo..."

Μα εγώ από σας ζητάω να με βρείτε. Εσύ άνθρωπος της τέχνης δεν ξέρεις έκεί στη Βαρκελώνη κανέναν επιχειρηματία της προκοπής που να θέλει να διαφημιστεί; Φαντάζεσαι, για παράδειγμα, να με λέγανε bidibis Camper;

@ trol

Το αν είμαι καλύτερος ή χειρότερος θα το κρίνει ο λαός. Όταν ωριμάσουν οι συνθήκες βέβαια γιατί τώρα είναι ικανός να πει καμιά πατάτα.

Μήπως έχετε αλυτρωτικές τάσεις μαντάμ. Τεσπα τη δευτερη παράγραφο την εκλαμβάνω μονο ως αστείο. Θεμα Μακεδονικού ή ορυχείων δεν υφίσταται γιατί εσείς περισσότερο από όλους γνωρίζεται πολύ καλά ότι η περιοχή που εκτείνεται από τη Λάρισα μέχρι το Βόρειο Αρκτικό Κύκλο ονομάζεται eorland!

diva είπε...

Κάτι βζιν τα άκουσα και τα ένιωσα κάπου στην αρχή του ποστ αλλά είναι κι αυτό το διαφημίσεως εγκώμιο που με κάνει να θέλω να είμαι προσεκτική

γιατί πάντα θέλω να είμαι προσεκτική
άλλο που δεν τα καταφέρνω
ευτυχώς οι άλλοι περδικλώνονται πιο εύκολα
εγώ την ώρα που σκοντάφτω πιάνομαι από κανένα κορδονάκι αδιδας και σώνομαι

ώστε θες και δολ ε;
α ρε γουόλκερ του μεσονυχτίου..
και θαρρείς θα σε πληρώσουν ;
δε σκέφτηκες - μεταξύ μας τώρα- μη ΣΕ ζητήσουν να τους πληρώσεις εσύ;

πρόοσεχεεε σου λέω
αυτοί εδώ κάτω- εγώ κατάσκοπος είμαι- είναι υποχθόνιοι τύποι
αρουραίοι - κακοί όχι σαν το βασιλιά μας- πρόοσεχεεε
σκάβεις τον λάκο σου και δεν είναι η κάσα (θφτου θφτου θφτου) ούτε καν βουιτον..δηλαδή τσ..έλεος πια..
πόσο να προσφέρουμε άλλο;-ρ

καλημέρα

doctor είπε...

Σε βρήκα logo παλιοσκώληκα.
Τον δικέφαλο αετό να έχει στο ράμφος του ένα σκουλήκι!

Κέρδισα;;;;

doctor

Aphrodite είπε...

Mέχρι να σε προτείν' κι εγώ παρατσούκλ', δεν περνάς να πάρ'ς την προσκλησούλα σ' καμάρ' μου?

:))))

ΥΓ- Ναομπιντιμπί Γουλφ είμαστε οκ?

Σοφία είπε...

Χαχαχα πολύ γέλασα με αυτό το ποστ! Να 'σαι καλά :-)

bidibis είπε...

@ diva

Βρε τη ΔΟΛια τη Ντίβα τι μας λέει!

Σκασε εσύ το παραδάκι Δίβα και αλλάζω το όνομα μου σε Ντίβος εγώ.

@ doctor

Πλάκα με κάνει, γιατρέ; Και περιμένεις να σε πληρώσω μετά;

@ aphrodite

Ωωω μανταμ!!! Η ακριβοθώρητη θεά με βάζει homework για τις πασκαλινες διακοπές; Θα καταπιαστώ καποια στιγμή

@ σοφία

Τελικά κανείς δε με πέρνει στα σοβαρά.Από εσάς, Σοφία, δεν το περίμενα.

Πάραυτα επειδή είστε στην Αγγλία και έχετε σχέση με τον μαγειρικό κλάδο γνωρίζετε αν ο Jamie Oliver θα ήθελε να με δανείσει το ονοματάκι του για να προωθήσει τις δουλείες του και στα Βαλκάνια.

Πώς θα σας φαινόταν αν λεγόμουν naked bidibis chef;

pølsemannen είπε...

Δια να είσθε κουλ πρέπει να διλέξετε χορηγό που αναφέρεται στο υπερρεαλιστικό άΖμα "America Fuck Yeah". Θα σας πρότεινα το GAP ή το Bed Bath & Beyond.

ΕυχαρισΘώ