Τρίτη 3 Απριλίου 2007

Constitutional Reform, Article 2 (Moby Rights)

  1. O σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.

Ήρθε η ώρα να προσθέσουμε και τα ζώα στο άρθρο 2.

Είναι τραγικό να υπάρχουν τόσα πολλά αδέσποτα σκυλιά στη χώρα που μπορεί να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει τα περισσότερα σκυλάδικα στον πλανήτη. Το στεγαστικό πρόβλημα των ζώων μπορεί να λυθεί μόνο με συνταγματική προτροπή και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα.

Προχθές με πήρε τηλέφωνο ένας σκύλος από το Κολωνάκι για να μου εκθέσει τα προβλήματα του. “Πολύτεκνος και άνεργος μόλις προχτές βρήκα για πρώτη φορά έπειτα από μήνες ένα προσωρινό κατάλυμα στο παραπεταμένο (σ.σ για ευνόητους λόγους υποθέτω το τοποθέτησε εκεί η δεξιά) στην Αναγνωστοπούλου κουβούκλιο που μισοκάψανε οι αναρχικοί πρόσφατα σε μια από τις πορείες που έγιναν έξω από ένα μνημείο που το φυλάνε κάτι περίεργοι τύποι, οι οποίοι αν και δε μοιάζουν ούτε με gay μόδιστρους αλλά ούτε και με Σκοτσέζους, φοράνε φουστάνια. Το κουβούκλιο είναι ευήλιο και διαμπερές είναι όμως αδύνατο να στεγάσει τις ανάγκες τις δεκαμελούς μας οικογένειας και τα 5 κουταβάκια που περιμένει η σύζυγος μου η Νταίζη από τον εραστή της τον Φοίβο Νέτο. Ζω μόλις πέντε βήματα από τη Βουλή και καμιά αρμόδια αρχή δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να με βοηθήσει. Εσύ g.a.n.g (fka bdb) που είσαι τόσο φιλόσκυλος κάνε κάτι – ξέρω ότι μπορείς. Ευχαριστώ”

Δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά μιλάμε για το διάσημο σκύλο του Κολωνακίου τον Βαγγέλη. Είναι εκείνος ο ακτιβιστής υπέρ του δικαιώματος της ψήφου των ζώων που τον έδειχναν οι κάμερες να κάνει σιωπηρή διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ανήμερα της ορκωμοσίας του Κάρολου Παπούλια (σας προειδοποιώ ότι οι ύβρεις στο πρόσωπο του Προέδρου αποτελούν ποινικό αδίκημα. Ώσπου να το αναθεωρήσουμε κι αυτό, μπορείτε να λέτε μόνο καλά λόγια) στον Προεδρικό θώκο. Ο Βάγγος είναι μεγάλος αγωνιστής, τον τελευταίο καιρό όμως δηλώνει απογοητευμένος και κουρασμένος. Ενώ στο εξωτερικό το κίνημα για τα δικαιώματα των ζώων πηγαίνει καλά , στη χώρα των κυνοειδών φιλοσόφων και του πιο φημισμένου σκύλου όλων των εποχών του Άργους από την Ιθάκη έχει τελματώσει. Δυστυχώς στα συνδικαλιστικά όργανα των θηλαστικών έχουν παρεισφρήσει πολλά κομματόσκυλα, τα δε νοιάζονται για τις ανάγκες του κινήματος αλλά βρέθηκαν εκεί αποκλειστικά για να προωθήσουν μόνο τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα.

Ναι λοιπόν ήρθε καιρός να πρωτοτυπήσουμε μια φορά και εμείς με θετικό τρόπο. Αφού δε δώσαμε δικαιώματα στους μαριχουανάκηδες, όπως οι Ολλανδοί, ας δώσουμε πρώτοι στα ζώα. Εδώ οι γυναίκες έγιναν βουλευτίνες και σύμφωνα με τον τοποτηρητή του Αντίχριστου στην Ελλάδα τον Προφήτη από τον τέταρτο πύργο της κολάσεως τον Μουειστηνί σε λίγα χρόνια θα έχουμε γυναίκα πρωθυπουργό, στα ζώα δε θα δώσουμε το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι;


2. H Eλλάδα, ακολουθώντας τους γενικά αναγνωρισμένους κανόνες του διεθνούς δικαίου, επιδιώκει την εμπέδωση της ειρήνης, της δικαιοσύνης, καθώς και την ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων μεταξύ των λαών και των κρατών.

Προτείνω την απάλειψη της λέξης «φιλικών» και αντικατάσταση της με την «καλλών». Μάλλον πετάω έξω και το «λαών». Φίλοι μπορεί να είναι ο Μπάμπης με τον Τάκη. Μπορούν να πάνε για καφέ, για ψώνια, να συζητήσουν να διασκεδάσουν μαζί κτλ. Ο Ελληνικός λαός όμως δε μπορεί να πει «παίρνω τηλέφωνο το φίλο μου τον Ουκρανικό λαό για να πάμε στου Ψυρρή για τσίπουρα. Θα τα βλέπουν αυτά οι ξένοι και θα γελάνε…

Άσε που αν με τις «φιλικές σχέσεις» εννοούμε ανταλλαγή Αντζελάδων Δημητριών με την Τουρκία… να λείπει το βύσσινο. No more Nazli, Sertab and survivor, thanks!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χα χα χα
φοβερό!

bidibis είπε...

Εσείς καλέ κυρία μόνο θα xαxανίζεται;

Δε θα δώσετε τίποτα για υπέρ του αγώνα του Βαγγελάκι;