Τρίτη 10 Απριλίου 2007

Επιστημονικό Hangover

H επιστήμη έχει κάνει τεράστια άλματα προόδου! Μένεις με το στο στόμα ανοιχτό και τα μάτια γουρλωμένα παρακολουθώντας την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους από τότε που ήταν άλογο και τετράποδο ον που έτρωγε βελανίδια μέχρι σήμερα που περπατάει στα δύο και τρώει McChicken, και κυριολεκτικά σου εξαρθρώνονται τα σαγόνια στη θέα των επιτευγμάτων του των τελευταίων πενήντα ετών. Η ανθρωπότητα πλέον έχει ανέβει για τα καλά στο υπερηχητικό, δίχως όπισθεν στο λεβιέ ταχυτήτων, όχημα της επιστήμης και ταξιδεύει με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, που προοδευτικά αυξάνονται, πάνω σε μια ευθεία και λεία, αγνώστου αρχιτέκτονος, οδό, για την οποία κανένας, προς το παρόν, δε γνωρίζει αν έχει αρχή, μέση και τέλος και, φυσικά, κάποια συγκεκριμένη αιτία και σκοπό.

Ο άνθρωπος κατάφερε πολλά. Τιθάσευσε τη φύση και προσάρμοσε το περιβάλλον στα μέτρα του και τις επιθυμίες τουֹ θεράπευσε ασθένειες και αύξησε το προσδόκιμο ζωήςֹ έριξε «γέφυρες» και κατέστησε την αστραπιαία διακίνηση ανθρώπων, κεφαλαίων και προϊόντων, από τη μια άκρη του πλανήτη στη άλλη, εφικτήֹ είδε την αόρατη ύλη και δημιούργησε πολύπλοκα συστήματα τηλεπικοινωνιώνֹ έχτισε ουρανοξύστες και σπίτια βιοκλιματικάֹ ανέπτυξε την τεχνολογία: ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ρομπότ, Hi-Fi κτλֹ ψηφιοποίησε την πληροφορίαֹ κλωνοποίησε πρόβατα και μαϊμούδεςֹ έστειλε σκύλους και ανθρώπους στο φεγγάρι και μη επανδρωμένα σκάφη… στου διαόλου τη μάνα και μπλα μπλα μπλα μπλα!

Δε χρειάζεται να αναφερθούμε σε όλα τα επιτεύγματα του ανθρώπου, διότι σίγουρα θα πελαγώσουμε και δε θα μας φτάσει και ο χρόνος άλλωστε! Αναλογιζόμενοι μάλιστα και όλα τα «θαύματα» που γίνονται, σε καθημερινή βάση, στις μέρες μας στους -νέους και ακαταλαβίστικους για τον κοινό άνθρωπο- τομείς της βιοτεχνολογίας, νανοτεχνολογίας και… δε συμμαζεύεται, μένουμε ακόμα πιο ενεοί και προετοιμαζόμαστε μάλλον για ένα ακόμα πιο συγκλονιστικό μέλλον.

Πίσω όμως από τη θεαματική πρόοδο της επιστήμης κρύβεται πάντα το μεγάλο «αλλά» της ματαιότητας. Πώς είναι δυνατόν και τι νόημα έχει να ανοίγει η ανθρωπότητα νέους δρόμους στον κόσμο της γνώσης όταν δε μπορεί να επιλύσει απλά, καθημερινά και επίγεια πράγματα; Όχι δεν αναφέρομαι, όπως νομίζεις, στη φτώχεια, την οποία, έτσι κι αλλιώς, δεν έχει καμιά υποχρέωση η επιστήμη να εξαλείψειֹ αναφέρομαι όμως σε κάτι πολύ πιο απλό που σε κάνει να απορείς και να εξίστασαι και κλονίζει την εμπιστοσύνη σου στο μακραίωνο οικοδόμημα της επιστήμης. Πως είναι δυνατόν, ρε κύριε, να ξοδεύεις υπέρογκα ποσά και εργατοώρες για να αποκωδικοποιείς το NBA και να στέλνεις οχήματα έξω από το ηλιακό μας σύστημα, όταν μέχρι σήμερα, το 2007, δεν έχεις βρει ακόμη το αντίδοτο για το Hangover;

Κάτι τέτοια βλέπει ο άνθρωπος και από την οργή του λέει: «Να πάτε να πηδηχθείται κωλοεπιστήμονες εσείς και η ματαιοδοξία σας και όλες οι αισιόδοξες προβλέψεις σας. Τόσα χρόνια μας έχετε στην αναμονή και ούτε ένα μικρό χαπάκι δεν καταφέρατε να βρείτε, άθλιοι. Είστε γελοίοι και άχρηστοι και το μόνο που σας αξίζει είναι ένας αργός θάνατος από ασφυξία μέσα σε μια γούρνα γεμάτη από σκατά ελέφαντα»…

Θα μάθω αύριο-μεθαύριο αν ο πλανήτης Ουρανός έχει νερό και… χέστηκε η Φατμέ στο αλώνι!

Αν θέλετε κύριοι μου να αρχίσει ο κοσμάκης να σας παίρνει στα σοβαρά, λύστε αυτό το μείζον ζήτημα, γιατί αλλιώς όλοι θα σας παρατήσουν και θα ακολουθήσουν το εγγυημένο και ασφαλές στη μακαριότητά του κέλευσμα του Mr «επιστροφή στις ρίζες»:

Όπισθεν ολοταχώς!

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το κείμενο όπως πάντα πολύ καλό.

Κοίτα επειδή με έχει προβληματίσει κ εμένα το θέμα...η μόνη λύση για το hangover είναι να πίνεις νερό ανάμεσα στα ξύδια. Κ φυσικά να πίνεις πάντα με καλή παρέα.

bidibis είπε...

zoi20 η λύση που προτείνεις δεν είναι τόσο λύση όσο πρόνεια και σύνεση. Και αυτές οι λέξεις, ως θηλυκές, δε θα μπορούσαν παρά να ήταν προϊόντα της θηλυκής διανοίας. Όντως το νερό βοηθάει τις γυναίκες διότι έχουν μειωμένες αντοχές σε σχέση με τους άντρες στο αλκοόλ και για αυτό πίνουν με μέτρο.

Αλλά κι αυτό το νερό πολυ κατούρημα, ρε αδερφέ!

Το θέμα είναι πως γιατρεύεις το μετά αφού δεν ήσουν αρκετα συνετός να αποφύγεις το λάθος στο πριν.

***
Μετά το Χ ποτό και το χ εις τη ν σφηνάκι όλες οι παρέες καλές σου φαίνονται και οι γκομενες φυσικά όμορφες!

;-)

Aphrodite είπε...

Μα πού ζεις καλέ?!

Υπάρχει λύση από την φαρμακολογία και την μηχανολογική εδώ και χρόνια: δυό αντισταμινικά με μισή βότκα και ένα φερμουάρ για το στόμα.

Μέχρι να πας στο μπαρ, σε έχει πιάσει το γλυκό κεφάλι που σου προκαλεί το πρώτο-δεύτερο ποτηράκι, και μέχρι να φύγεις (που δεν έχεις πιεί στάλα) είσαι ένα χώμα, αλλού πατάς κι αλλού βρίσκεσαι!!!

Οπότε καρντιά μου, πας (σε μεταφέρουν) σπίτι σου και μόλις ξυπνήσεις μετά από 15ωρο ύπνο, you are as good as new!

ΠΕΤΑΣ?!

Και πού το ξέρω?

Αλλεργική αγόρι μου!
:)))

ΧΧΧΧΧΧΧ και Καλό ΑπόΠασχα!

mickey είπε...

Εκατομμύρια λέξεις και χιλιάδες "επιχειρήματα" των απανταχού τεχνοφοβικών στη διάρκεια των τελευταίων 25 ετών δεν κατόρθωσαν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη μου στην θετική αξία της Επιστήμης και της Τεχνολογίας, καθώς και την αισιοδοξία μου πως βαδίζουμε σε έναν ολοένα και καλύτερο κόσμο χάρη σε αυτές.

Ώσπου διάβασα το κείμενό σου. Ομολογώ πως όχι μόνο την κλόνισε, αλλά και με ...συγκλόνισε!

Υπόσχομαι από το σωτήριον έτος 2010 να διαθέσω όλες μου τις δυνάμεις (και θα κινητοποιήσω και άλλους) ώστε να καλύψει επιτέλους η Επιστήμη αυτό το τεράστιο κενό.

(μέχρι τότε δυστυχώς είμαι απασχολημένος με πιο ταπεινά projects, όπως π.χ. το να δημιουργήσω κάποια είδη λίπους και σακχάρων που να μη μεταβολίζονται από τον ανθρώπινο οργανισμό - θα τρώμε όσο θέλουμε χωρίς να παίρνουμε ...γραμμάριο)

basik-ly είπε...

"What's the use of getting sober..."

ή

"If there's a cure for it, I don't want it..."

Ουφ, εγώ θα σου τα λέω ΟΛΑ;;;;

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ με basik

αλλά αν θες ντε και καλά να το αντιμετωπίσεις το χανγκοβερ

δεν πρέπει να πας αντίθετα στη φύση

ούτε καφέδες, ούτε χάπια

όταν νιώσεις ότι μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι, βγες έξω και πιες μια μπίρα

your body will be thankful for it giving it more :)

bidibis είπε...

Πω πω, πολύ πελατεία έπεσε ξαφνικά και δεν ξέρω πώς να την εξυπηρετήσω όλη.

Δεν πειράζει σιγά σιγά και με δόσεις…

Απ’ ό,τι φαίνεται το hangover απασχολεί περισσότερο κόσμο απ’ ότι νόμιζα


Η αλήθεια είναι ότι ορθές παρατηρήσεις από γυναίκες και δη Ελληνίδες δεν περίμενα. Μια κινείται σε σωστή κατεύθυνση αλλά αυτή είναι σ. – άλλου παπά ευαγγέλιο!

@ Αφρο

Εσύ αλλεργία! Δεν δύναμαι να το πιστέψω! Σε σένα που έχεις το κοκαλάκι της νυχτερίδας στο τσεπάκι σου να σου πέσει τέτοια ατυχία στην κεφάλα! Ο μον διέ!…

Φερμουάρ στο στόμα! Αυτό καλέ δεν είναι λύση – είναι πρόληψη. Και γω σου προτείνω να παντρευτείς ένα σεΐχη στη Σ. Αραβία και να μην το ξαναβάλεις ποτέ το ρημάδι στο στόμα σου.

Οι λύσεις που ψάχνουμε είναι νέες συνταγές αλκοόλ που θα επενεργούν θετικά ;-) πάνω σου την ώρα της πόσης αλλά δε θα έχουν καμιά επίπτωση την άλλη μέρα το πρωί. Κάτι κινείται επιστημονικώς προς αυτή την κατεύθυνση αλλά είναι πολύ νωρίς για να αισιοδοξούμε. Ή αν δε μπορούμε να προλάβουμε το hangover να εφευρεθεί ένα μαγικό ματζούνι που θα σε κάνει ντούρο και φρέσκο σα να μην ήπιες σταγόνα ποτέ. Εδώ χρειαζόμαστε τον Πανοραμίξ, αλλά η τύχη του αγνοείται από τότε που πέθανε ο Goscinny.

Επειδής τώρα δεν προκάμω, θα συνεχίσω με τις απαντήσεις στους υπόλοιπους λίγο αργότερα.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να το λάβουν πολύ σοβαρά υπ’ όψιν όσοι ισχυρίζονται ότι πρέπει να σταματήσει η καταστροφή του πλανήτη από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Ποιός ο λόγος ρε παιδιά;

bidibis είπε...

@ Eίσαι Mickey το πιο σεμνό ποντίκι!

Και για αυτό σου αφιερώνω αυτό το τραγούδι (Modest Mouse – Dashboard)

Μόνο ένας σεμνός και ταπεινός ποντικός με αναπτυγμένη κριτική ικανότητα, όπως εσύ, θα μπορούσε να αμφισβητήσει τον εαυτό του και τον τεράστιο όγκο γνώσεων που έχει αποκτήσει με τόσο κόπο όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου με αυταπάρνηση να απεγκλωβίσει την επιστήμη από το αδιέξοδο που έχει περιέλθει τους τελευταίους τρεις μήνες και να την εισάγει μέσα από μια φαινομενικά ασήμαντη χαραμάδα σε ένα νέο θαυμαστό κόσμο επιστημολογικών αναθεωρήσεων και ανεξερεύνητων εναλλακτικών οδών προς τη μια και μοναδική αλήθεια.

Βεβαίως δεν πρέπει να είμαστε μηδενιστές, αλλά να μπορούμε να θέτουμε ερωτήματα. Πέντε χρόνια τώρα που πηγαίνω το φίλο μου το Μπάμπη στουπί στο μεθύσι στα νοσοκομεία οι γιατροί μας λένε ότι το αλκοόλ τους δένει τα χέρια κι ότι το καλύτερο φάρμακο είναι ο χρόνος. Κι εγώ αναρωτιέμαι: Μα πως είναι δυνατόν η ανθρωπότητα με ιστορία 2007 ετών να έχει κάνει τόσα πράγματα και θαύματα που άλλα όντα δεν κατόρθωσαν να κάνουν ούτε σε 5000 χρόνια να μην έχει βρει ακόμη το φάρμακο για το Hangover; Ή η επιστήμη είναι άχρηστη ικανή να καταπιάνεται μόνο με τα επουσιώδη ή για μια ακόμη φορά, για ευνόητους μάλλον λόγους, κρύβεται η συνωμοσία των you know who aka σ.

Mickey αν υπάρχει ον εδώ μέσα που πραγματικά αξίζει να ανακαλύψει πρώτος το Άγιο Δισκοπότηρο με το ιερό Absinthe, το οποίο προκαλεί μεθέξη (sic) αλλά ποτέ έξη, αυτός είσαι εσύ και εύχομαι μέσα από την ψυχή μου η αναζήτησή σου να έχει αίσια έκβαση.

bidibis είπε...

@ Basik και Trol

Οι υπόγειες διαδρομές που ενώνουν τον κόσμους των troll και των σ. με ενδιάμεσο σταθμό το Βερολίνο είναι πλήρως χαρτογραφημένες και για αυτό δε μου προκαλεί καμία κατάπληξη η συγγένεια του τρόπου σκέψης σας. Κάπως έτσι ίσως εξηγείται και η αγάπη σας για το καλό live. Προς θεού basik δεν υπονοώ ότι είσαι ένας από τους you know whos – σημειώνω απλώς τις ομοιότητες.

Το σκεπτικό σου basik βρίσκεται στην ίδια γραμμή του φιλοσοφικού ρεύματος που πρώτος ανέπτυξε ο Joe E Lewis το οποίο βασίζεται στο μότο: «Άρχισα δίαιτα. Σταμάτησα να πίνω και σε δυο εβδομάδες έχασα δεκατέσσερις μέρες».

Προσωπικά συμφωνώ σίγουρα όμως αυτή η φιλοσοφία δε θα μπορούσε να αποτελεί γνώμονα για όλη την κοινωνία.

Αυτά που λες basik θα μπορούσαν να είναι πολύ καλές επαγγελματικές συμβουλές για επίδοξους ροκ σταρς, πολιτικούς στην Αγγλία και τη Ρωσία, Ιρλανδούς συγγραφείς και διάφορα συναφή επαγγέλματα. Αν είσαι παπάς π.χ. όμως το πιθανότερο είναι να χάσεις τη δουλεία σου.

Το θέμα που ανοίγεις είναι τεράστιο και δεν έχει πολύ να κάνει με το πώς να ξεπεράσεις το hangover αλλά με το αν έχει νόημα να φτάσεις ποτέ σε αυτό, δηλαδή στην κατάσταση που έχεις πάψει να πίνεις αλλά υφίστασαι την καταπόνηση του οργανισμού σου στην προσπάθεια του να αποβάλει το αλκοόλ που έχει μαζευτεί στο αίμα σου, στα τσίσα σου, στα ρούχα σου και στα ξερατά σου .

Για αυτό και μερικοί από τότε που διάβασαν για τις αρνητικές συνέπειες του ποτού έκοψαν το διάβασμα!

Trol η συνταγή σου είναι δοκιμασμένη και αρκετά επιτυχημένη. Πράγματι το καλύτερο φάρμακο για το αλκοόλ, αν και όχι πανάκεια, είναι… κι άλλο αλκοόλ, αλλά για πολλούς λόγους, μερικοί από τους οποίους είναι κοινωνικοί και βιοποριστικοί αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Άσε δε που δεν πιστεύω ότι εσύ το εφαρμόζεις στην πράξη.

Τώρα μου θύμισες μια μέρα που ξύπνησα με τρελό hangover και παρόλα αυτά το μεσημέρι αποφάσισα να πιω μπύρα. Ίσως να ήταν η μπύρα που βοήθησε να ξεπεράσω το hangover ίσως όμως και οι χημικές αντιδράσεις που αυτόματα ενεργοποίησε ο οργανισμός μου προκειμένου να κατευνάσουν τις φοβίες μου από την παρουσία μιας σ. σε πολυπληθές (ποιος την κάλεσε αυτή ακόμα να μάθω) τραπέζι στο σπίτι μου. Ίσως να βοήθησε ο συνδυασμός μπύρας και χημικών εκκρίσεων. Who knows? Λένε ότι για να ξεπεράσεις ένα σοκ χρειάζεσαι ένα ακόμα πιο ισχυρό σοκ. Φαντάσου, τι είναι ένα hangover μπροστά σε ένα σ***δόβερ;)

Disposition21 είπε...

Ακούμε τα ίδια συγκροτήματα :)
Όσο για το hangover, ο basik τα είπε σωστά!

trol είπε...

Άσε δε που δεν πιστεύω ότι εσύ το εφαρμόζεις στην πράξη.

LOL!!! Με αποκαλείς ψεύτρα? Φυσικά δεν σε προκαλώ να το διαπιστώσεις ιδίοις όμματι, γιατί ως γνωστόν θα βρεις φθηνές δικαιολογίες ότι στη σ. δεν θα πιείς τίποτα γιατί οι κακοί you know whos θα προσπαθήσουν να σε δηλητηριάσουν κτλ κτλ

Πάντως η αλήθεια είναι ότι δεν το εφαρμόζω όσο συχνά θα ήθελα για τους λόγους που ανέφερες λίγο πολύ.

Φυσικά βιοποριστικοί και κοινωνικοί, πρέπει δηλ να πάω στη δουλειά την άλλη μέρα και εκεί το μπαρ δεν σερβίρει μπίρες,

θα μου πεις γιατί δεν πίνεις τα σαββατοκύριακα τότε, να είσαι χαλαρά την επομενη μέρα

αλλά εκεί υπάρχει το γνωστό πρόβλημα 'δεν θέλω να βγαίνω τα σ/κ', τις καθημερινές θα συμφωνήσουμε μάλλον όλοι ότι είναι καλύτερα

ένας τρόπος είναι να βγεις κατευθείαν μετά την δουλειά, οπότε κατά τις 8-9 είσαι γκολ, κατά τη 1 μπορεί να σε πιάσει χανγκοβερ, αλλά ως το επόμενο πρωί κάπως θα συνέρθεις

βέβαια υπάρχουν παγίδες εκεί, δηλαδή όταν στις 8-9 είσαι γκολ και τότε εμφανίζονται κι άλλοι θαμώνες στο μπαρ, που να φύγεις? πως να σταματήσεις? ίσα ίσα σου ανοίγει η όρεξη και πίνεις περισσότερο

άσε που τότε αρχίζουν και έρχονται τα σφηνάκια

έθιξες μεγάλο πρόβλημα αγαπητέ

φυσικά είναι και το θέμα των χρημάτων,
πρόσφατα κάναμε προσφορά σε ένα μαγαζί που πάμε συχνά να του προπληρώνουμε τον μήνα και να πίνουμε όσο θέλουμε, αλλά ή ήταν χαμηλή η προσφορά μας ή απλά έχουν σταματήσει να μας παίρνουν στα σοβαρά εδώ και καιρό, ευτυχώς όμως κάτι ξώφαλτσες guinness μας τις κερνάνε ακόμα

έχει βέβαια και τα θετικά του το όλο σκηνικό, γερμανικά εγώ που δεν γνωρίζω, έμαθα τραγουδώντας τον ύμνο της bayern ένα βράδυ,-και ξένες γλώσσες δηλαδή, να μη μιλήσω για τις φωνητικές ικανότητες και το πλήρες lack of inhibition to sing out loud despite abilities

αλλά τα προβλήματα επιμένουν, στις τουαλέτες του ιδιου μαγαζιού κοιτούσα το προφίλ της κοιλιάς μου και αναλογιζόμουν ότι έτσι θα είμαι όταν θα είμαι έγκυος, οπότε μετά πρέπει να κόψεις τίποτα για να μην συνεχιστεί το αίσχος. το φαγητό ας πούμε.

αλλά και το φαγητό εγώ δεν μπορώ να το κόψω και θα συμφωνήσουμε πάλι όλοι ότι οι δίαιτες είναι μια χαζομάρα που θα έπρεπε να εφαρμόζεται από άτομα που όντως έχουν πρόβλημα και να γίνεται υπό ιατρική πατακολούθηση, και ότι μόνο με την γυμναστική λύνεται το θέμα

ξέρεις τι καλά που σε χτυπάνε οι μπίρες αν πρώτα πας και τρέξεις μερικά χιλιόμετρα?

πάντως εύγε που έθεσες ένα μέγα κοινωνικό πρόβλημα

και έχω να πω ότι η σ. που ανέφερες δεν μπορεί να βρέθηκε τυχαία σπίτι σου, δεν γίνονται αυτά, υπήρχε σκοπός. κακός.

bidibis είπε...

@ Disposition21

Εμένα δε μου κάνει εντύπωση ότι ακούμε τα ίδια συγκροτήματα αλλά το ότι μου γράφεις από τη Μόσχα.

Αυτό δεν έχει ξαναγίνει!

Ο basik καλά τα λέει αλλά σιγα μην τα εφαρμόζει και στην πράξη

@ trol

Ότι θα άκουγα αυτά τα πράγματα από γυναίκα και δη από κλειστή κοινωνία δεν το περίμενα. Μαλλον έχει να κάνει με το ότι έκανες στα εξωτερικά.

"κουριτς πράμα μι τουτα που φτιαντς θα συ παρατηξ ου γαμπρος" δε σε λένε εκεί οι μεγαλυτέροι, θειές, θειοί παππούδες κτλ;

Προσφατα ως αφελής άκουγα με προσοχή μια κοπέλα που μου λεγε τι είναι καλό να ΄τρώει κανείς μετα από μια νυχτα οινοποσίας! ¨Ελα όμως που αυτή πίνει δυο ποτήρια κρασι και γω... Και εγω σα βλάκας τις αντιπρότεινα λαμβάνοντας υπόψιν μονο τον εαυτό μου τις δικές μου μεταξιδικές συνήθειες. Λες και υπήρχε ποτέ περίπτωση να συνενοηθούμε.

Πάντως από τα γραπτά σου δε μου βγάζεις και πολύ τραλαλά! Σοβαρή θα σε έλεγα. Αν με πεις ότι είσαι κανα φρικιό μάλον θα πιστέψω ότι με κασμερεύεις

"αλλά τα προβλήματα επιμένουν, στις τουαλέτες του ιδιου μαγαζιού κοιτούσα το προφίλ της κοιλιάς μου και αναλογιζόμουν ότι έτσι θα είμαι όταν θα είμαι έγκυος,"

Αυτό δεν το πιασα. Η κοιλιά σου δηλαδή όταν θα είσαι έγγυος θα έχει το ίδιο μέγεθος με τώρα;

Σα να γράφουμε πολλά τώρα τελευταία και το χουμε παρακαταπηδήξει

κλεινω προσωρινα

Ανώνυμος είπε...

"κουριτς πράμα μι τουτα που φτιαντς θα συ παρατηξ ου γαμπρος" δε σε λένε εκεί οι μεγαλυτέροι, θειές, θειοί παππούδες κτλ;

all the time,
αλλά τα έχουμε πει αυτά, πότε νοιώθεις ξένος και που και πως και πως το αντιμετωπίζεις τελικά

και πως κατέληξα να τρέχω να βρω τον δανό και τους το πετάω συνέχεια

μάλλον ακόμη δεν βρήκα άκρη

όσο για την κοιλιά...είχε μια τάση, απλά την φούσκωνα κιόλας και οκ για 5ο μήνα έκανα νομίζω :)

Πάντως από τα γραπτά σου δε μου βγάζεις και πολύ τραλαλά! Σοβαρή θα σε έλεγα.

να τα μας, online self-analysis, damn και στο ίντερνετ απέτυχα, i get the worse of two things, και σοβαρή από την μια και δεν κάνει για νύφη από την άλλη, i go drink now

ps επίσης δεν προκάμου, και ήθελες και πετυχημένο βλογ, τι το θες, φασαρία στο κεφάλι, δεν είδες τι έπαθε ο τύπος του οποίου το βλογ ήταν το πρώτο που άνοιγες και μετά σουλατσάριζες στα δικά μας?

Ανώνυμος είπε...

με το "biribiri" φυσικά με... σκοτώνεις! (apo allo anekdoto)

έχεις και καινούριο...κόκκινο λουλουδάκι, hehe

bidibis είπε...

Δεν είναι σωστό να με κατασκοπεύεις σε άλλα μπλογκ και να μου ρίχνεις καρφιά εδώ μέσα. Εντάξει ήμουν λίγο υπερβολικός αλλά αν δεν υπηρχε κείνου του μπλογκ πιθανότατα δε θα είχα ασχοληθεί πουτές... Δεν πιστεύω να σε έθιξε τούτο.

Αυτό με το κόκκινο λουλουδάκι δε ν το κατάλαβα πάλι!

Ανώνυμος είπε...

https://www2.blogger.com/comment.g?blogID=3134102147382102159&postID=7332158950578303529&isPopup=true

more kataskopia

...sorry :o

just that we frequent the same places

timi mas pou asxolithikes telika :)

bidibis είπε...

Το λινκ που παρέθεσες δε δουλέυει

Κοφ' το κασμέρεμα και μη μιλάς με υπονοούμενα γιατί είμαι λιγο thick και δυσκολεύομαι να σε καταλάβω

"timi mas pou asxolithikes telika :)"

Εσένα σε γνώρισα πολύ αργά, και δεν εμπίπτεις στην κατηγορία "σουλατσάρισμα" (όχι ότι αυτό είναι κακό). Αν θυμάσαι καλά μου είχες κάνει κάποιες αναίτιες επιθέσεις και έτσι αναγκάστηκα να αμυνθώ. Σίγουρα ήθελα να ενημερώσω τον αθωό κοσμάκι καλά πριν ξεκινήσουν οι πρώτες μάχες, αλλά αφου μας την πέσατε από νωρίς, σκέφτηκα ότι αφού μπήκαμε στο χωρό, πρέπει να χορέψουμε.

Ούτε και για να σε τιμήσω το κάνω. Νοιώθω την υποχρέωση να σταθώ δίπλα στη νεολαία, να την ενημερώσω σχετικά με you know who και να τη βοηθήσω να αποφεύγει τις κακοτοπιές. Τα κίνητρα μου είναι καθαρά αλτρουιστικά.

"just that we frequent the same places"

Νο I don' think so

bidibis είπε...

Άι αρχίνισάμε και τς ειρουνίες βλίεπου

Ανώνυμος είπε...

oxi oxi pls den exw tetoio skopo, paroti eimai apo tous you know whos, sorry an ethiksa kai an fanike kati tetoio :/ bad case of kasmeri mallon, need practice still

bidibis είπε...

Μα η η φύση μας είναι να θίγει ο ενας τον άλλο ;-)


καλο case of casmiri αλλίως δε θα σε μιλνούσα σ***δικα - θα συ πέταγα τζατζίκια :-)

Ανώνυμος είπε...

τέλεια χάρη του σχεδιασμού