Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2007

Bidibis's Best Music of 2007 - #18 LCD Soundsystem - Silver of Sound

Sound of silver talk to me
makes you want to feel like a teenager
until you remember the feelings of
a real life emotion of teenager
then you think again

Τραγική διαπίστωση αλλά φοβάμαι ότι θα συμφωνήσουν πολλοί από αυτούς που δεν έχουν μάθει να εξιδανικεύουν το παρελθόν.

Ο καλύτερος δίσκος ίσως για να εξοικειωθούν με τη dance μουσική όλοι οι άνω των 35 που θεωρούν αυτό το είδος απλώς θόρυβο. Και ο James Murphy θεωρούσε στα νιάτα του μέτρια αυτή τη μουσική, σήμερα όμως στα 37 ο δίσκος του έφτασε να θεωρείται από το UNCUT ως ο κορυφαίος δίσκος της χρονιάς. Και όταν το συντηρητικό UNCUT κάνει την υπέρβαση του και αντίθετα με τις συνήθειες του ψηφίζει ως καλύτερους τους LCD Soundsystem, αντί για κάποιον δεινόσαυρο ή κάποιον άλλο εκπρόσωπο πιο παραδοσιακών ειδών, όπως η Americana, τότε καταλαβαίνουμε ότι το Silver of Sound δεν είναι ένας τυχαίος δίσκος και κατά πάσα πιθανότητα θα μας απασχολεί για αρκετά χρόνια στο μέλλον.

Συγχαρητήρια λοιπόν στον πιο cool τυπάκο της Νέα Υόρκης, τον Mr ή μάλλον Dr New York, όπως προτιμάει εκείνος να τον αποκαλούν καλύτερα.

Πλάκα πλάκα σαν πολλοί Νeοϋορκέζοι δε μαζεύτηκαν φέτος; Και έρχονται και άλλοι έχω την εντύπωση. Τον Thurston Moore πάντως δεν τον συμπεριλάβαμε στη λίστα καθώς καλεί s στα πάρτι του και στην πραγματικότητα δεν είναι από τη Νέα Υόρκη αλλά από τη Φλόριντα ενώ τα τελευταία χρόνια μάλιστα κατοικεί στη Μασαχουσέτη. Αυτή είναι η τιμωρία του!


LCD SOUNDSYSTEM SITE
MySpace

LISTEN OR DOWNLOAD
1. Get Innocuous
4. Someone Great
8. Sound of Silver
9. New Yor I Love You But You're Bringing Me Down

Δεν υπάρχουν σχόλια: