Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2007

Bidibis's Best Music of 2007 - #09

Super Furry Animals - Hey Venus!

H 9η θέση εδώ είναι περισσότερο έκφραση συμπάθειας και νοσταλγίας –χαρακτηριστικό των ημερών- παρά επιβράβευση της πραγματικής αξίας του άλμπουμ. Για να είμαι ειλικρινής, οι τραγουδάρες των Arcade Fire, οι οποίοι είναι πιο κοντά στο στυλ μου, με εκτοξεύουν πιο ψηλά. Έχοντας όμως αρκετά χρόνια να ακούσω τους Super Furry Animals –τον περσινό τους δεν τον άκουσα θεωρώντας ότι δεν είχαν να μας τίποτα πια- το Hey Venus! φέτος έσκασε σαν βόμβα στα αυτιά μου. Ευχάριστος, ανάλαφρος και με μικρή διάρκεια –μόλις 36 λεπτά- ακούγεται με μια ανάσα σα να πίνεις ένα ποτήρι νερό. Και άμα διψάς πολύ, πίνεις και ένα ακόμα. Λίγοι προφανώς θα συμφωνήσουν ότι αυτός είναι ο καλύτερος δίσκος των SFA, εγώ όμως με σιγουριά λέω ότι είναι αυτός που από όλους απόλαυσα πιο πολύ. Αν οι SFA δεν είχαν την ιστορία που έχουν και ήταν ένα νεότερο γκρουπ, το Hey Venus! τώρα θα φιγουράριζε στις λίστες των περιοδικών πολύ πιο ψηλά. Τα νέο-ψυχεδελικά τερατάκια από την Ουαλία και πάλι το έκαναν το θαύμα του, για αυτό και βρίσκονται στην κορυφή της πατρίδας τους και χωρίς Nina Persson στη σύνθεση τους ;)


SFA WEBSITE (και στα Ουαλικά για όσους ενδιαφέρονται!)

2 σχόλια:

mtryfo είπε...

Ευτυχώς εμείς προλάβαμε και τρατάραμε τον Αη Claus, έφαγε και το mince pie ήπιε και το πορτό και ο τάρανδος γεύτηκε λίγο καρώτο,πριν τον "τσακίσει" ο φοβερός πιτσιρικάς και στερηθούν οι υπόλοιποι τα δώρα. Σατανικός τύπος ο μικρός, respect!!!
H μουσική συλλογή σου είναι πολυ αξιόλογη congratulations!!!

Σου εύχομαι απο καρδιάς ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και ό,τι επιθυμείς (εσυ ξέρεις καλύτερα απ όλους μας!)

bidibis είπε...

Ωωωωω μαντάμ mtryfo, καλώς μας ορίσατε και Χρόνια σας πολλά. Εύχομαι να περάσατε καλά στην Αγγλετέρα τα Χριστούγεννα και ελπίζω να περάσετε ακόμα καλύτερα την πρωτοχρονιά στη νύ(μ)φη του Θερμαϊκού :)

Αυτό που έγινε με το μικρό μου θύμισε ένα επεισόδιο από τους Simpsons. Δε πειράζει όμως, τα ζωηρά παιδιά είναι συνήθως και τα πιο καλά.

Και γω σας εύχομαι ότι επιθυμείτε.

Με εξαίρεση εννοείται τα αθλητικά θέματα ;)