Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2007

Bidibis's Best Music of 2007 - #26 Richard Hawley - Lady's Bridge

Αυτός ο άνθρωπος ήταν κάποτε session κιθαρίστας των All Saints και του Robbie Williams. Και αναρωτιέμαι: Πόσοι ταλαντούχοι Έλληνες άραγε υπάρχουν που για καθαρά βιοποριστικούς λόγους εγκλωβίστηκαν σε ένα σκυλάδικο ή σε κάποιο μουσικό σχήμα, τη μουσική του οποίου δεν την έκαναν κέφι, μη μπορώντας να βρούνε κάποια δημιουργική δισκογραφική διέξοδο; Σε αυτόν τον τόπο μου φαίνεται ποτέ δεν υπήρξε σοβαρή δισκογραφία. Ό,τι μουσική φτιάχτηκε μάλλον προορίζονταν για τα μπουζουξίδικα ή για επιτραπέζια διασκέδαση με μπριζόλες και ρετσίνα. Ούτε καν για συναυλίες. Οι λίγοι καλοί δε μπόρεσαν να παρασύρουν τη μάζα σε ακούσματα αποκομμένα από ένα συγκεκριμένο τρόπο διασκέδασης, αυτόν που ονομάζουμε Ελληνικό˙ αν και δεν ξέρω τι ακριβώς είναι. Δεν εννοώ βεβαίως ότι ο Robbie Williams και οι All Saints είναι σκυλάδες. Μακάρι και οι δικοί μας σκυλάδες ή λαϊκοποπάδες να ήταν σαν κι αυτούς.



Richard Hawley's Website
MYSPACE

LISTEN OR DOWNLOAD
3. Serious
4. Tonight The Streets Are Ours
6. Dark Road
8. Lady's Bridge

15 σχόλια:

Archimidis P. είπε...

ΜΑΖΙ ΣΟΥ! :)

basik-ly είπε...

Αυτό το άλμπουμ μου διέφυγε παρόλο που διάβασα αρκετά καλά σχόλια κι ο τύπος έπαιζε σ' ένα κλαμπ παραδίπλα μου αλλά δεν πήγα. Καλά να πάθω!

Πώς σου ήρθε το Where Do You Go To (My Lovely)? Ρομαντζάδα mood? Μη μου πεις επειδή αναφέρει τη λέξη "Xmas".

bidibis είπε...

@ archimidis p.

Αρη θυμίσου είμαστε μαζί σου!

@ basik

Έλα μωρέ, τόσα πράγματα είδες και άκουσες, εδώ κολλάς;

To Where Do You Go To (My Lovely)το και για το xmas και επειδή μουαρέσει αλλά κυρίως με αφορμή την καινούργια ταινία του wes Anderson The Darjeeling limited καθώς τα soundtrack των ταινιών του μου αρέσουν. Βασικά στην ελλάδα τον τελευταίο καιρό δε μπορώ να βρω το rushmore αλλά κάποια στιγμή θα το πετύχω, που θα με πάει;

basik-ly είπε...

Α, νομίζω μ' αυτή την αφορμή το έπαιξε κι ο Πετρίδης (ο οποίος αν δεν κάνω λάθος έχει το ίδιο #9 με το δικό μου).

bidibis είπε...

Και εγώ έτσι νομίζω, Basik.

Ρε συ, τι ρεζιλίκια πράγματα είναι αυτά; Η εκπομπή πλέον ούτε μισή ώρα κρατάει. Όλο διαφημίσεις και σαχλές ειδήσεις. Μου φαίνεται θα νοσταλγήσουμε το ΠΑΣΟΚ σε λίγο καιρό

basik-ly είπε...

Που ναι μεν ήταν ΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΕΡΑ αλλά ήταν μια χορταστική ώρα (αν κι εγώ την είχα κάνει τότε και και καθώς δεν υπήρχε Internet δεν παρακολουθούσα τη σοσιαλιστική πραγματικότητα).

Εμένα πιο πολύ μου τη δίνουν αυτές οι άχρηστες πληροφορίες που παρεμβάλλονται με τη φωνή αυτής που νομίζει πως ντουμπλάρει πορνό.

bidibis είπε...

χε, δίκιο έχεις για την γκόμενα

Εμένα μου τη δίνει ότι από τη μια είμαστε ο πιο ανενημέρωτος λαός στην Ευρώπη -και το πιστεύω αυτό- και από την άλλη υπάρχει τόση ειδησεολαγνία σε μερικά μέσα...

Δε μπορείς να φανταστείς για τι μπούρδες βάζουν έκτακτα δελτία στα καλά καθούμενα

Τουλάχιστον αυτή την εκπομπή που είναι αμιγώς μουσική, έπρεπε να τη σεβαστούνε

basik-ly είπε...

Συγγνώμη, τι άλλο έχουν σεβαστεί για να σεβαστούν ΚΑΙ αυτή την εκπομπή;

bidibis είπε...

Δίκιο έχεις.

Μεγαλώνοντας στην επαρχία και ελλείψει καλών ραδιοφώνων άκουγα μόνο κρατικά. Ε από τη δεκαετία του 90 ως σήμερα είναι σαν να μην άλλαξε τίποτα. Τα ίδια και τα ίδια, με εξαίρεση τη γνωστή εκπομπή, και ακόμα χειρότερα πια.

Επιτέλους βεβαίως στη Δ Μακεδονία από φέτος πιάνουμε και τρίτο. Ερα σπορ μόνο με αναμεταδόσεις τοπικών ραδιοσταθμών

basik-ly είπε...

Και έτσι ακούγεται στα πέρατα ο γελοίος Μιλτιαδης Παναγιωτόπουλος και οι συν αυτώ;

bidibis είπε...

Μιλτιάδης!

Στην ΕΡΑ σπορ εννοείς?

Δεν το πιασα αυτό γιατί έχω μείνει πίσω αλλά καποτε η ΕΡΑ ήταν το μόνο μέσω για να μαθεις τα αποτελέσματα του προπού (sic)

basik-ly είπε...

Αν σου πω τι έχω κάνει εγώ για να μάθω αποτέλεσμα ποδοσφαίρου σ' εκείνες τις σκοτεινές δεκαετίες...

Μήπως έχεις msn ή yahoo? Γράψε μου στο email του blog μου.

bidibis είπε...

ok

ovi είπε...

Καλημέρα απο φιλανδία. Πολύ μου άρεσε αυτό που λές για τα χαμένα ταλέντα στα σκυλάδικα, είχα την τιμή και το εννοώ να γνωρίσω κάποια τέτοια ταλέντα στις μουσικές μου αναζητήσεις. κάποιος από αυτούς έπαιζε στο μπουζούκι απο Keith Jarret μέχρι The Who γιατί ..."το άκουσα στο ράδιο και με άρεσε" οι ακριβείς του λέξεις. Και έπαιζε με τέτοιο ταλέντο που είμαι σίγουρος ότι και οι αρχικοί εκτελεστές θα ζηλεύαν.
Χρόνια πολλά!

bidibis είπε...

Ovi έτσι όπως είναι τα πράγματα πλέον για να ζήσει κανείς από τη μουσική πρέπει να κάνει πολλές εκπτώσεις στα γούστα του.

"το άκουσα στο ράδιο και με άρεσε"

Χε Μπαοκτζής θα ήταν ο τύπος μάλλον.

Χρόνια Πολλά :)