Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2007

Bidibis's Best Music of 2007 - #3

Στο προηγούμενο είχα πει «τέρμα οι γκλούμηδες» αλλά προφανώς ξεχάστηκα, καθώς δεν ήταn να δυνατόν να μείνουν απ’ έξω οι πιο σούπερ-ντούπερ γκλούμηδες όλου του κόσμου. So welcome back to Gloomingdales again!

Ερωτήσεις του τύπου ποιο είναι το αγαπημένο σου συγκρότημα, ταινία κτλ τις θεωρώ εξαιρετικά δύσκολες και αδυνατώ να απαντήσω. Όσο το σκέφτομαι όμως διαπιστώνω πως όποτε έχω ανάγκη να… φύγω, να πετάξω και να χαθώ πάντα καταφεύγω στους Radiohead. Σε κάθε τους δίσκο, πέρα από το ότι ο καθένας από αυτούς είναι εξαιρετικός στο σύνολο του, υπάρχουν από ένα έως και παραπάνω τραγούδια –στο OK Computer όλα- τα οποία είναι πραγματική μυσταγωγία. Σκέτο χάσιμο, έκσταση, μεταφυσική εμπειρία. 100 χρόνια να ασχολείσαι με το βουδισμό δε μπορείς να φτάσεις στα ίδια επίπεδα νιρβάνας στα οποία μπορεί να σε στείλει ένα και μόνο τραγούδι των ραδιοκέφαλων! Ε και το In Rainbows λοιπόν δεν ξεφεύγει από αυτόν τον κανόνα. Υπάρχουν δύο λόγοι που δεν τους βάζω στο νούμερο 1: 1) γιατί στην περίπτωση τους δε μπορώ να είμαι αντικειμενικός, θα ήταν θα να ευνοούσα τον αδερφό μου (γενικά και θεωρητικά μιλάω, διότι στην πραγματικότητα ο αδερφός μου είναι μεγάλο καθήκι και αν ήταν μουσικός ούτε ένα βραβείο από την εκπομπή της Ανίτας Πάνια δε θα μπορούσε να πάρει!) και 2) επειδή δεν έχω στα χέρια μου το κανονικό το CD με το artwork, να το ακουμπήσω, να το μυρίσω, να το γλείψω, να το… you know ;), να φάω μαζί του, να κοιμηθώ και να ξυπνήσω μαζί του και… μπλα μπλα μπλα μπλα… Και τα σκατά του να διέθετε στο εμπόριο ο Thom Yorke, θα πήγαινα να τα αγοράσω. Βάζω στοίχημα ότι θα ήταν πιο νόστιμα από τα «σουβλάκια» (χεχε) τα χαμουτζίδικα!

Λινκς και uploading δεν βάζω εδώ γιατί είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι έχετε ήδη κατεβάσει το δίσκο και μάλιστα βάζω στοίχημα ότι κανείς σας δεν ξόδεψε πάνω από 1 ευρώ. Όσοι δεν τον έχουν ακούσει μπορούν να πάνε αύριο στα δισκοπωλεία και να αγοράσουν το κανονικό CD.



Downloading τέλος. Αρκετά πια, παράγινε το κακό!

2 σχόλια:

pølsemannen είπε...

WTF? No downloading?

For your information mister, we Chamountzians sell our glorious Hellenic souvlakia to Japanese Thom Yorke fans for genuine Thom York excrement!

Beat that you eor!

Yeah!

bidibis είπε...

Well, Thom Yorke is a secret member of our eor society...

Beat that, you chamoutzian.

Just when I thought that you were a proper Swedish guy, you killed me with this chamoutzian thing. I didn't expect this from you! Hopefully you're not baok or an s too. Or is you?