Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2007

Bidibis's Best Music of 2007 - #5

"For a long time I made up most songs walking around at night, just 'cause I liked walking around at night. And so I saw the moon a lot. It's a really overused image, but there's always ways to use overused images well. To make them new again, or at least try to. I wouldn't say that I suceed at that but..."

Elliott Smith, as told to M. Bates, 1997

Τελικά οι πεθαμένοι βγάζουν καλύτερη μουσική από τους ζωντανούς (και από τους Ζωνιανούς φαντάζομαι. Χαχα την είπα πάλι την παπαριά μου, δεν άντεξα). Η απόφαση του Elliot Smith να κυκλοφορήσει ένα διπλό άλμπουμ μετά θάνατο σίγουρα τον δικαιώνει. Ο νεκρός –και δη αυτόχειρ ροκ σταρ- δεδικαιώται δε λένε; Τέσπα, στην πραγματικότητα αυτός ο δίσκος μάλλον δεν έχει θέση εδώ, διότι δεν πρόκειται περί άλμπουμ κανονικού, αλλά για μια συλλογή 24 ακυκλοφόρητων τραγουδιών από το 1994 ως το 1997 τα οποία κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν λάβει μια θέση στα άλμπουμ του Elliot εκείνης της περιόδου. Μη σας πω ότι είναι και καλύτερα. Αλλά και η Πέμπτη θέση που του δίνω ίσως παραείναι υψηλή. Δεν πειράζει όμως, για ένα τελευταίο αντίο αναμφισβήτητα αξίζει τον κόπο. Και λέω «τελευταίο αντίο» με την ελπίδα ότι ο Mr Smith δε θα αποφασίσει να βγάλει προς τα έξω και άλλα ακυκλοφόρητα κατοπινών περιόδων, καθώς υπάρχουν και άλλοι φιλόδοξοι μελαγχολικοί νεαροί με να-φουντάρω-σήμερα-ή-αύριο? τάσεις, οι οποίοι περιμένουν και αυτοί, δικαιωματικά, να καταλάβουν μια θέση στο διεθνές αυτοκαταστροφικό μουσικό στερέωμα. Στην καλύτερη περίπτωση ας σχηματίσει ένα γκρουπάκι με τον Kurt Cobain και τον Nick Drake στο “House of Rock” και ας κυκλοφορήσουν νέο υλικό. Έτσι θα γουστάρουμε περισσότερο. Innit?


Official site by fans
MySpace

LISTEN OR DOWNLOAD
High Times
Riot Coming
Either/Or
Pretty Mary K [Other Version]

3 σχόλια:

Archimidis P. είπε...

Ο δίσκος είναι άπαιχτος και καλά κάνεις και τον βάζεις στα καλύτερα. Ο Smith είναι ο ήρωας μιας ολόκληρης γενιάς. Μπράβο σου, φίλε.

doctor είπε...

Σκουληκαντέρα χρόνια πολλά και καλά!

Άντε και πρωτάθλημα (στη Β'Εθνική βεβαίως βεβαίως).

doc

bidibis είπε...

Χαίρομαι που σου αρέσει Αρχιμήδη. Ο Ελλιοτ μου ήταν πολύ συμπαθης, αλλά όπως συνηθίζεται με ανθρώπους του είδους του... you know

Δόκτορα, Χρόνια σου πολλά και ευτυχή. Και ο Αρχιμήδης πάνω δικός μας είναι, οπότε πρόσεχε πως μιλάς. αλλά δεν πειράζει, χαλάλι σου. Πρωτάθλημα να ναι και όπου να ναι. Σε ευχαριστούμε. Και σε σας εύχομαι να άνοιξε ο αϊτος σας τα φτερά. Η ιδέα να συγχωνευτείτε με την αεγκ πώς σε φαίνεται;